Helemaal het eìnde

Leave a comment Standard

Helemaal het eìnde

Opfrisser met de 7 w’s

‘Ik ben de alfa en de omega,’ zegt God, de Heer, ‘ik ben het die is, die was en die komt, de Almachtige.’ Openbaring 1:8

Wie? God de Heer, de Kurios, de Almachtige

Wat? is de Alpha en de Omega, de A en de Z, het begin en het einde.

Waar? Hij zegt dit aan het begin van het boek waarin Johannes alles te zien krijgt, wat nog moet gebeuren, de eindtijd en de wederkomst van de Here Jezus.

Waarom? Dit zijn de eerste en de laatste letters van het Griekse alphabet. Daarin laat Hij zien dat alles ertussen ook in Zijn hand is. Het was en is en komt vinden we ook terug in de Naam JHWH:Ik ben die ik ben en ik zal zijn, die ik zijn zal. bij God is geen tijdsspanne.

Wanneer? Daarom wordt het ook besproken als al gebeurd, lopen heden, verleden en toekomst door elkaar heen. Maar God wil wel duidelijk maken, dat Hij alles in Zijn hand heeft. Hij is de Almachtige.

Waarvoor? Soms lijkt het wel alsof de wereld op zijn eindje loopt, dat dood en vernietiging het laatste woord hebben. Wanneer we geconfronteerd worden met de eindigheid van het leven, door ongelukken of ziekte met de dood als gevolg. Maar ik heb alles in Mijn hand, zegt de Here God.

Waartoe? Het zal uitlopen op de voleinding der wereld. Op een nieuwe hemele en een nieuwe aarde. het is er nog niet, wanneer het komt weet niemand, maar het is vandaag al weer een dag dichterbij dan gisteren. Als het in de wereld tekeer gaat, de economie instort, de crises niet meer te bedwingen lijken, weet dan één ding. Hij heeft alles in Zijn hand. Hij is het begin èn het einde. Vertrouw je maar aan Hem toe. Wie God bewaart is wel bewaard (Psalm 121)

Gebed: U heeft alles in Uw hand en het loopt allemaal goed af, voor wie in U gelooft. Daar kunnen we op vertrouwen. U hebt alles in Uw hand. u bent het eìnde.

Arie de Paauw

Ook iedere dag de Opfrisser met de 7 W’s in je mailbox? Stuur een berichtje naar opfrisser.7wees en je wordt toegevoegd.

Ook te lezen op www.Opfrisser.com

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.