Zingen maakt blij

Leave a comment Standard

Zingen maakt blij.

Opfrisser met de 7 w’s
Ik zal de HEER om zijn rechtvaardigheid loven, de naam van de HEER, de Allerhoogste, bezingen.Psalmen 7:18

Wie? David, als hij in druk zit, waneer hij onrechtvaardig behandeld is.

Wat? Zal toch de HERE, JHWH, om Zijn rechtvaardigheid loven.

Waar? Overal, waar het maar kan.

Waarom? Omdat het blijkt dat we niet kijken naar de omstandigheden, en het daar konstant over hebben, maar de Heer, die boven de omstandigheden staat, de eer geven. Hij is bij machte om die te veranderen.

Wanneer? Wanneer we in druk zijn, onrechtvaardig behandeld worden, het niet meer zien zitten.

Waarvoor? God loven en prijzen en de Naam van de Allerhoogste groot maken, juist in moeilijke tijden, is een lofoffer. Het laat zien dat we ook in die situaties op Hem vertrouwen en het van Hem alleen verwachten.

Waartoe? God prijzen als alles meezit, is niet zo moeilijk, dan is het fijn en dan zingen we uit volle borst. Maar Hem groot maken in je moeilijkheden, is een proclamatie van vertrouwen op Hem, dat Hij het zal doen. Dan is het een offer, maar ook juist een bron van kracht. Te alle tijde Hem loven, prijzen en aanbidden, daar kan de tegenstander niet tegen.

Gebed: Here, ik wil U, wat de omstandigheden ook zijn, loven en prijzen, omdat ik weet, dat U boven iedere situatie uitgaat. U bent de Allerhoogste, hoger is er niet en alles wat lager is, zal U gehoorzamen. Ik dank U voor alles wat U geeft en belooft in Uw Woord. Halleluja!

Arie de Paauw

Ook iedere dag de Opfrisser met de 7 W’s in je mailbox? Stuur een berichtje naar opfrisser.7wees en je wordt toegevoegd.

Ook te lezen op www.Opfrisser.com

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.