Diender

Leave a comment Standard

Diender.

Opfrisser met de 7 w’s
Want ook de Mensenzoon is niet gekomen om gediend te worden, maar om te dienen en zijn leven te geven als losgeld voor velen.Marcus 10:45

Wie? De Here Jezus, de Mensenzoon, in die hoedanigheid, afgedaald uit de hemel, zijn heerlijkheid als Zoon van God afgelegd hebbende.

Wat? Is niet gekomen om gediend te worden, maar om te dienen.

Waar? Hier, tijdens Zijn leven op aarde.

Waarom? In het stukje waar deze tekst uit komt, zien we dat Jacobus en Johannes gevraagd hadden om ter linker en ter rechterzijde van de Here Jezus te mogen zitten in Zijn koninkrijk. Dat duidt op een stuk hoogmoed. De andere discipelen horen dat en verdeeldheid ligt op de loer. Daarom zegt de Here Jezus, dat ook wij moeten dienen als Hij.

Wanneer? Altijd, wie de grootste wil zijn, moet leren dienen.

Waarvoor? Dat is nu eenmaal de aard van de Here Jezus, en als wij zijn discipelen, leerlingen, willen zijn, zullen wij ook dat moeten leren. Het houdt je nederig en afhankelijk.

Waartoe? Het grootste offer wat iemand kan geven, het ultieme dienen, is zijn leven te geven. Dat deed Jezus aan het kruis, als losgeld voor velen, of zelfs allen, zoals 1 Tim.2:6 het zegt. Waartoe zijn wij bereid om te dienen, om het verlorene te zoeken en te vinden? Ze zijn al betaald!

Gebed: Here Jezus, ik wil dienen zoals U diende, maar mijn karakter zit me zo vaak in de weg. Help mij door Uw Geest om meer en meer te worden zoals U, zodat ik kan dienen en een dienaar van anderen kan zijn, opdat ik hen mag winnen voor U.

Arie de Paauw

Ook iedere dag de Opfrisser met de 7 W’s in je mailbox? Stuur een berichtje naar opfrisser.7wees en je wordt toegevoegd.

Ook te lezen op www.Opfrisser.com

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.