Geslaagd

Leave a comment Standard

Geslaagd

Opfrisser met de 7 w’s
Vertrouw bij je werk op de HEER, en je plannen zullen slagen.Spreuken 16:3

Wie? Tja, wie niet? Dit geldt toch voor iedereen, zeker voor diegenen die de Here van harte liefhebben.

Wat? Ons wordt aangeraden om bij ons werk, dus alles wat je doet, op de HERE, JHWH, de Getrouwe te vertrouwen, het Hebreeuwse woord kan ook wentelen, opdragen en overgeven betekenen.

Waar? Dat kan je iedere morgen doen, in je gebed, maar ook als je ineens voor iets moeilijks of zwaars staat, waar je niet op gerekend had. Zoals het schietgebedje van Nehemia.

Waarom? Onze God, is ook onze Vader en Hij wil bij alles wat Zijn kinderen doen, betrokken zijn. Hij wil weten wat we doen, waar we het moeilijk hebben, maar ook in de leuke dingen is Hij geïnteresseerd.

Wanneer? Ik persoonlijk vind de morgen het beste moment van de dag. Alles moet nog beginnen, Vader, dat en dat moet gebeuren vandaag, daar en daar zie ik tegenop, ik roep Uw hulp in.

Waarvoor? Er staat hier wel een hele sterke belofte: je plannen zullen slagen, zondere enige spoortje van twijfel. De voorwaarde is dan wel op Hem te vertrouwen.

Waartoe? Dat betekent niet dat je maar achterover kunt leunen, niets voorbereiden, of leren, en dan op het moment van het examen op de Here vertrouwen, wat je niet geleerd hebt, kan de Heer je ook niet te binnen brengen. Maar het is een houding van heerlijk ontspannen alles overdragen aan God, wetende dat Je Vader van je houdt en zorgt dat je slaagt, dat je plannen zullen lukken. Gefeliciteerd, als je met die houding het leven in gaat. Succes verzekerd!

Gebed: Ja, Vader, U wilt alles van me weten, de leuke, maar ook de minder leuke dingen. En U wilt bij al mijn plannen betrokken zijn en dat ik ze aan U overgeef. Bij dezen, dank U wel, dat ze zullen lukken. Ik zie uit naar wat U gaat doen.

Arie de Paauw

Ook iedere dag de Opfrisser met de 7 W’s in je mailbox? Stuur een berichtje naar opfrisser.7wees en je wordt toegevoegd.

Ook te lezen op www.Opfrisser.com

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.