Nuchter en scherp.

Leave a comment Standard

Nuchter en scherp.

Opfrisser met de 7 w’s
Maar laten wij, die toebehoren aan de dag, op onze hoede zijn, omgord met het harnas van geloof en liefde, en getooid met de helm van de hoop op redding.1 Tessalonicenzen 5:8

Wie? Wij, die toebehoren aan de dag, een metafoor van dat we bij Het Licht, de Here Jezus, behoren.

Wat? moeten op onze hoede zijn, ook wel vertaald met nuchter. Dus in ieder geval scherp

Waar? Overal, Paulus gebruikt hier het beeld van de nachtwaker uit die tijd. Er loert gevaar!

Waarom? Omdat het einde nadert, met rasse schreden. De komst van Jezus is nabij, de vijand probeert te roven en te stelen en kapot te maken tot en met (Joh. 10:10), maar wij zijn aan de winnende hand.

Wanneer? Als je niet scherp bent, overvalt hij je, verleidt je tot zonde en probeert je van de Heer te vervreemden, daarom hebben wij het harnas van geloof en liefde nodig en de helm van de hoop op redding, die beschermen ons.

Waarvoor? de hoop op redding is niet of je wel of niet gered bent, maar duidt op de verlossing die aanstaande is, als Jezus terugkomt. Als je Jezus hebt aangenomen als je Here en Heiland, bèn je gered. De tegenstander zal er alles aan doen om je van het tegendeel te overtuigen, als je bijvoorbeeld gezondigd hebt, maar je bent Zijn kind of je bent het niet. Vandaag wel en morgen niet, kan natuurlijk niet.

Waartoe? laten we met elkaar waakzaam zijn, te meer daar de dag komt, wanneer weet ik ook niet. Wel weet ik dat er nog heel veel mensen te redden zijn, die anders verloren gaan, dus er is werk genoeg! Met dit harnas en deze helm, vergelijk ook de wapenrusting uit Efeze 6, hebben we de bescherming die er nodig is in de geestelijke strijd, die om ons woedt. Nuchter en waakzaam, maar wel genietend van alles wat God ons geeft!

Gebed: Dank U, lieve Vader, dat U voor ons zorgt, ook door ons wapens en bescherming te geven tegen welke aanval van de vijand ook. U laat Uw kinderen niet onbeschermd in de strijd. Help ons, Heer om onze ogen open te houden en alert te zijn, zodat we iedere aanval zien aankomen en kunnen afslaan, in de kracht van de Geest. Amen.

Arie de Paauw

Ook iedere dag de Opfrisser met de 7 W’s in je mailbox? Stuur een berichtje naar opfrisser.7wees en je wordt toegevoegd.

Ook te lezen op www.Opfrisser.com

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.