Vrede

Leave a comment Standard

Vrede

Opfrisser met de 7 w’s
Wij zijn dus als rechtvaardigen aangenomen op grond van ons geloof en leven in vrede met God, door onze Heer Jezus Christus.Romeinen 5:1

Wie? Iedereen, die in de Here Jezus gelooft

Wat? Is als rechtvaardige aangenomen en leeft in vrede met God

Waar? Op grond van ons geloof in Hem

Waarom? Dat is het doel geweest van het lijden sterven van de Here Jezus, Zijn rechtvaardigheid werd de onze, Zijn gerechtigheid de onze, Hij herstelde de onoverbrugbare kloof, die de zonde tussen God en mensen geslagen had.

Wanneer? Toen Hij stierf aan Golgotha’s kruis en uitriep het is volbracht, daar kan je ook voldaan invullen. Wij hoeven daar niets aan toe te voegen, niet onze werken der wet, niet onze goede daden, het is enkel en alleen genade.

Waarvoor? Hij betaalde voor onze schuld met Zijn leven en kocht ons vrij met Zijn dood. Door Hem is er weer toegang en herstel met de Vader. En ik hoef er niets aan toe te voegen!

Waartoe? Zodat wij vrede met God kunnen hebben. De wereld zoekt naar vrede, de UN zoekt naar vrede, maar wij hebben het, vrede met God en met onze naaste, omdat Jezus stierf. Laten we die vrede dan ook uitstralen en doorgeven, want wij weten waar het te vinden is, toch? Wat hebben we toch een geweldig mooie boodschap!

Gebed: Dank U, Here Jezus, dat U mij kocht en betaalde en dat ik nu Uw eigendom ben. Dank U dat er vrede in mijn hart is, onbetaalbaar, en dat ik het helemaal gratis, voor niets ontvangen heb, door het geloof in U.

Arie de Paauw

Ook iedere dag de Opfrisser met de 7 W’s in je mailbox? Stuur een berichtje naar opfrisser.7wees en je wordt toegevoegd.

Ook te lezen op www.Opfrisser.com

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.