Helemaal nieuw

Leave a comment Standard

Helemaal nieuw!

Opfrisser met de 7 w’s
Ik zal jullie een nieuw hart en een nieuwe geest geven, ik zal je versteende hart uit je lichaam halen en je er een levend hart voor in de plaats geven.Ezechiel 36:26

Wie? Ik, de HERE, de God die trouw houdt en eeuwig leeft en het werk van Zijn handen niet laat varen.

Wat? Zal een nieuw hart en een nieuwe geest in ons binnenste geven en het stenen hart vervangen door een een levend hart, van vlees.

Waar? in ons binnenste, alles zal worden vernieuwd, ziel, geest en lichaam.

Waarom? deze profetie slaat natuurlijk als eerste op Israël, bij terugkeer uit de ballingschap, maar profetieën bestaan uit lagen, een deel is al vervuld, een deel wordt nu vervuld en een deel moet nog worden vervuld. In eerste instantie gold het voor Israël, maar in tweede ook voor ons.

Wanneer? Bij je bekering en vulling met de heilige Geest vindt al een deel plaats, maar wordt pas volledig in het leven hierna.

Waarvoor? Onze geest en ons hart (ziel) zijn aangetast en aangevreten door de zonde. Zelfs na je bekering blijf je daar last van houden. Niemand leeft zonder te zondigen, bewust of onbewust. We verontschuldigen onszelf dan door te zeggen: je bent nu eenmaal mens.

Waartoe? Maar het plan van God is, dat we zodanig op Hem zijn afgestemd, dat we geheel vernieuwd, in ons leven, in ons denken, in onze geest en in ons hart, zijn, dat de zonde geen plaats meer in ons leven heeft. Bij mij lukt dat nog steeds niet, maar ik zie uit naar de dag, dat ik er geen last meer van zal hebben. Gelukkig mogen we weten, dat Gods genade groter is dan die van mensen, waar je nu eenmaal altijd een zondaar zal blijven en men dat er dan ook nog regelmatig inwrijft. Het spreekwoord : eens een dief…., maar bij God is alles vergeven èn vergeten, wat een geweldige, liefdevolle Vader hebben we toch!

Gebed: Ja ik zie uit naar de dag, dat ik niet meer gekweld zal worden door de zonde, die zo vaak op de loer ligt. Ik dank u dat U al mijn zonden vergeven hebt en ze niet eens meer weet en dat ik uit Uw genade mag leven! Wat een vreugde is dat! Ik loof en prijs u daarvoor.

Arie de Paauw

Ook iedere dag de Opfrisser met de 7 W’s in je mailbox? Stuur een berichtje naar opfrisser.7wees en je wordt toegevoegd.

Ook te lezen op www.Opfrisser.com

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.