Je lijkt precies op je Vader

Leave a comment Standard

Je lijkt precies op je Vader

Opfrisser met de 7 w’s
Volg dus het voorbeeld van God, als kinderen die hij liefheeft, en ga de weg van de liefde, zoals Christus, die ons heeft liefgehad en zich voor ons gegeven heeft als offer, als een geurige gave voor God.Efeziers 5:1-2

Wie? Allen die zich christen noemen en het willen zijn.

Wat? moeten het voorbeeld van God volgen en de weg van de liefde gaan.

Waar? Ons hele leven lang, omdat dat de beste weg is. Het stukje waar het vorige hoofdstuk mee eindigt gaat over vergeving.

Waarom? Wij zijn Zijn geliefde kinderen en moet dus doen wat Vader ook doet. Liefhebben en vergeven.

Wanneer? Altijd, altijd? altijd. Wanneer we redeneren vanuit onszelf, lukt dat ons niet, maar zien we het in het licht wat God, de Vader ons, door Zijn Zoon vergeven heeft, dan kunnen we dat, door de kracht van de heilige Geest.

Waarvoor? Liefde en vergeving zet mensen vrij, in eerste plaats onszelf. Onvergevingsgezindheid zet deuren open voor ziekte en narigheid in je leven en in je gezin. Blijf je daar in volharden, kijk dan niet gek op als het je treft, maar bekeer je en vergeef, in liefde en ga de zegen binnen.

Waartoe? De Here God wil, dat we, ook in dat opzicht op Hem gaan lijken. Jezus stierf voor ons toen wij nog zondaren waren en niets van God wilden weten. Toch zei Hij: Ja, Vader, ik zal gaan. Zo kunnen ook wij aan allen die ons iets aangedaan hebben, hoe verschrikkelijk ook, Zijn voorbeeld volgen en hen vergeven. Vrijheid zal je deel zijn en herstel zal intreden en je gaat nòg meer op Jezus lijken.

Gebed: heilige Geest, wilt U mij laten zien wie ik nog moet vergeven. Ik kies ervoor om allen die mij iets hebben aangedaan, te vergeven in Jezus Naam. Dank U wel voor de kracht die U mij geeft om dit te doen.

Arie de Paauw

Ook iedere dag de Opfrisser met de 7 W’s in je mailbox? Stuur een berichtje naar opfrisser.7wees en je wordt toegevoegd.

Ook te lezen op www.Opfrisser.com

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.