Ik zie, ik zie, wat jij niet ziet

Leave a comment Standard

Ik zie, ik zie, wat jij niet ziet…

Opfrisser met de 7 w’s
Dus wij blijven altijd vol goede moed, ook al weten we dat zolang dit lichaam onze woning is, we ver van de Heer wonen. We leven in vertrouwen op God; wat komen gaat is nog niet zichtbaar.2 Korintiers 5:6-7

Wie? Wij, dat zijn: Paulus, de gemeente in Korinthe en allen die tot de gemeente van de Here Jezus Christus behoren, wereldwijd en van alle tijden.

Wat? Zijn altijd vol goede moed, want we wandelen niet in wat we zien, maar in geloof.

Waar? In ons lichaam, nu nog ver van de Vader en de Zoon, die we dus niet kunnen zien, maar wel ervaren door de Geest, die ons als onderpand (vers 5) gegeven is.

Waarom? We hoeven de moed niet te verliezen, omdat we niet kijken naar onze omstandigheden, het aanschouwelijke, maar naar wat we hebben in geloof en dat is oneindig veel, meer dan we kunnen bidden of beseffen.

Wanneer? Wanneer we ons laten leiden door de omstandigheden, worden we terneergedrukt, negatief, maar wanneer we leven uit geloof, zien we dat God boven onze omstandigheden staat, dat Hij veel en veel groter is, dan welk probleem ook.

Waarvoor? Ik vind de uitdrukking: ‘vertel God niet hoe groot je problemen zijn, maar vertel je problemen hoe groot je God is’ geweldig. Het tilt je boven de omstandigheden uit, vergroot je vertrouwen in God en laat je spreken tegen de berg, wat volgens Mat. 21:21 de oplossing voor onze problemen is.

Waartoe? Doordat de heilige Geest ons als onderpand gegeven is, Hij in ons woont, als we vervuld zijn met Hem, hebben we autoriteit en spreken we niet alleen tot God, die boven en buiten ons is, maar juist namens God, de Geest, die in ons is. Dan ga je boven je omstandigheden staan, regeren ze niet meer jou, maar wij hen! Geloven is echt spannend!

Gebed: Dank U wel, Vader, dat hoewel we U en de Here Jezus niet kunnen zien, we U wel kunnen ervaren door Uw Geest, die in ons woont. Dank U wel, dat niet onze omstandigheden onze heer zijn, maar dat U dat bent en wij daarover kunnen heersten, door Uw Geest, die in ons woont. Leer ons beseffen hoe groot en geweldig dat is! Want we wandelen in geloof en niet in wat we zien.

Arie de Paauw

Ook iedere dag de Opfrisser met de 7 W’s in je mailbox? Stuur een berichtje naar opfrisser.7wees en je wordt toegevoegd.

Ook te lezen op www.Opfrisser.com

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.