Zijn oogappel

Leave a comment Standard

Zijn oogappel.

Opfrisser met de 7 w’s
Behoed mij als de appel van uw oog, verberg mij in de schaduw van uw vleugels.Psalmen 17:8

Wie? deze psalm is geschreven door David in een moeilijke situatie, waarin zijn vijanden hem belaagden.

Wat? Hij vraagt God om hem te beschermen, zoals je voorzichtig bent met je ogen, want als die beschadigen ben je blind en om veilig te mogen schuilen.

Waar? Onder Gods sterke en beschermende vleugels. Zoals een vogel zijn kuikens beschermt tegen dreigend gevaar, hen tegelijkertijd warmte en liefde geeft, zo wil Vader God dat ook voor ons doen.

Waarom? Rondom ons heen dreigt gevaar, vers 12 doet me denken aan de briesende leeuw waar Petrus het over heeft, op zoek naar wie hij kan verslinden. Maar wie God bewaart, is wel bewaard.

Wanneer? Wij mogen weten, dat we kostbaar zijn in Gods ogen en geliefd. Als je iemands oogappel bent, dan ben je door die persoon geliefd en heeft hij of zij iets voor je over. De Vader gaf Zijn Zoon als losprijs voor ons, zodat wij vrij kunnen zijn. Als dat je nog niet doet beseffen dat je kostbaar bent?

Waarvoor? De vijand kan ons op de hielen zitten en proberen ons te knechten, hij wil ons doen geloven dat we niets en waardeloos zijn. Laat deze psalm je vandaag laten zien hoe kostbaar je in Gods ogen bent. Zelfs als je de enige mens was geweest, dan nog had God de Here Jezus gegeven voor jou!

Waartoe? Wij zijn Zijn kinderen en daar ben je zuinig op, toch? Je wilt ze voor alles bewaren en behoeden, maar er komt een tijd, dat ze ook op eigen benen moeten staan. Maar bij Papa kan je altijd weer terecht, want je bent Zijn oogappel. Als er iemand tegen je zegt vandaag, dat je niets, waardeloos of nutteloos bent, denk dan bij jezelf: helemaal niet waar, ik ben Gods oogappel!

Gebed: Ja, Vader, we zijn, ik ben, kostbaar in Uw ogen, uw oogappel, waardevol, geliefd, gewild. U hebt een plan voor mijn leven en ik wil daar in gaan staan. Wat er ook gebeurd, wat mensen ook van mij zeggen, ik weet dat ik waardevol ben, Uw oogappel!

Arie de Paauw

Ook iedere dag de Opfrisser met de 7 W’s in je mailbox? Stuur een berichtje naar opfrisser.7wees en je wordt toegevoegd.

Ook te lezen op www.Opfrisser.com

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.