Werk in uitvoering

Leave a comment Standard

Werk in uitvoering

Opfrisser met de 7 w’s
Door deze ene offergave heeft hij hen die zich door hem laten heiligen voorgoed tot volmaaktheid gebracht.Hebreeen 10:14

Wie? Hij, dat is de Here Jezus, de Zoon van de levende God

Wat? Heeft, ons, hen, die in Hem geloven, voorgoed tot volmaaktheid gebracht en is daar nog steeds mee bezig.

Waar? aan het kruis van Golgotha, waar Hij het volmaakte offer, voor eens en voor altijd, bracht. daarvoor moest er dagelijks worden geofferd, maar dat bedekte slechts de zonde. Zijn Bloed wastte de zonde compleet weg, geen spoortje meer van te vinden

Waarom? Omdat dat het teken van Gods liefde voor de mensen is. Hij overbrugde daarmee de onoverbrugbare kloof, die de zonde tussen God en mens geslagen had. Zo lief had God de wereld (Joh. 3:16) Door Jezus offer, zie God ons aan als volmaakt.

Wanneer? Als wij ons door Hem laten heiligen. Dat is een actieve passiviteit, we moeten dat laten gebeuren. Dat kan als we ons open stellen voor de heilige Geest (vers 11)

Waarvoor? Vader God ziet ons aan, door Zijn Zoon als volmaakt, de heilige Geest volmaakt ons door die nieuwe wet in ons verstand te geven en in ons binnenste te schrijven. (vers 16) In Gods ogen zijn we volmaakt en er wordt nog steeds aan ons gewerkt.

Waartoe? Om uiteindelijk tot volkomen volmaaktheid te komen. We kunnen er echter wel naar streven. Hoe, door zelf af te rekenen met zonde, die ons soms al te licht in de weg staat en waar we wel een smoesje voor hebben, dat we zwak zijn e.d. Maar dat zijn we niet! Wanneer de heilige Geest in ons woont, woont God zelf in ons, Hij kan en wil ons helpen om er mee te breken en ons ervan te bekeren. Dat is tot volmaaktheid brengen, dat is je laten heiligen. Tot die tijd, heb geduld, er wordt aan mij gewerkt!

Gebed: Dank U, Vader, voor het volmaakte offer, dank U Here Jezus, voor Uw krachtige, reinigende bloed, dat al mijn zonden heeft weggewassen. Dank U, heilige Geest, dat U in mij aan het werk bent om mij te heiligen en tot volmaaktheid te brengen.

Arie de Paauw

Ook iedere dag de Opfrisser met de 7 W’s in je mailbox? Stuur een berichtje naar opfrisser.7wees en je wordt toegevoegd.

Ook te lezen op www.Opfrisser.com

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.