Het beste nieuws ooit

Leave a comment Standard

Het beste nieuws ooit.

Opfrisser met de 7 w’s
En hierin is Gods liefde ons geopenbaard: God heeft zijn enige Zoon in de wereld gezonden, opdat we door hem zouden leven.1 Johannes 4:9

Wie? God, de Vader

Wat? Heeft Zijn liefde aan ons geopenbaard, laten zien, door Zijn eindige Zoon te zenden.

Waar? In de wereld, de plaats die niets van Hem moest en moet weten, vijandelijk gebied.

Waarom? Opdat we door Hem zouden leven.

Wanneer? Dat ontvangen we op het moment dat we in Hem gaan geloven, ons hart aan Hem geven, opnieuw geboren worden, alle drie termen voor het zelfde. Op dat moment ontvangen we het eeuwige leven.

Waarvoor? Velen hebben een beeld van een God die ontzettend boos op ons is en klaar zit om ons, ieder moment dat we iets fout doen, ons te straffen. Dat is het vetrtroebelde beeld, dat satan schildert en helaas heeft de kerk daar aardig aan mee gedaan. Maar God heeft de wereld, ons, jou en mij, zo lief dat Hij Zijn enigst Kind overgaf om in onze plaats te sterven, tot een volkomen verzoening voor al onze zonden.

Waartoe? Het plan wat God met ieder mens heeft is leven in overvloed <Joh. 10:10> . Dat gaat in op het moment, dat je hart aan Jezus geeft. Je gaat dan over van bestemming hel, naar bestemming hemel en dan mag je zeker weten dat je, op het moment van sterven naar de hemel gaat. Heb je die zekerheid nog niet? Laat het me weten, dan kan ik je daarbij helpen.

Gebed: Dank U, hemelse Vader, dat U Uw Zoon zond, dank U, Here Jezus, dat U ging en stierf in mijn plaats. Dank U, heilige Geest, dat U mij helpt om dit uit te dragen, want dit is het beste nieuws ooit!

Arie de Paauw

Ook iedere dag de Opfrisser met de 7 W’s in je mailbox? Stuur een berichtje naar opfrisser.7wees en je wordt toegevoegd.

Ook te lezen op www.Opfrisser.com

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.