De beste advocaat

Leave a comment Standard

De beste advocaat

Opfrisser met de 7 w’s
Hij die mij recht verschaft is nabij. Wie durft tegen mij een geding aan te spannen? Laten we samen voor het gerecht verschijnen. Wie is mijn tegenstander in deze zaak? Laat hij mij tegemoet treden. God, de HEER, zal mij helpen – wie zal mij dan veroordelen?Jesaja 50:8-9

Wie? Hij, die ons recht verschaft, De HERE God, Adonai JHWH

Wat? Hij is nabij, in de buurt, Hij komt eraan.

Waar? Bij jou, als je in nood zit, of als mensen lasterlijke dingen over je zeggen, je onjuist behandelen,of als de aanklager je aanklaagt.

Waarom? Omdat dat in Zijn aard is, Hij zorgt voor Zijn kinderen en allen die Hem dienen.

Wanneer? Er wordt hier gesproken van een rechtszaak, misschien is dat in jouw geval wel letterlijk aan de gang op dit moment. Maar wat er ook aan de hand is, God neemt het voor ons op. Hier klink Oud Testamentisch door wat we in Romeinen 8: 31 ook tegenkomen: als God voor ons is, wie zal er tegen ons zijn?

Waarvoor? Hij laat onrecht niet ongestraft, misschien doet Hij dat anders, dan wij wel zouden willen, maar Zijn wil is rein en heilig. Weet dat Hij God is en geen ander, Hij laat je niet in de steek.

Waartoe? Ons recht is Zijn recht, onze zaak is Zijn zaak. Een betere advocaat, dan de Here Jezus, de wonderbare Raadsman, kunnen we ons toch niet wensen?
In wat voor situatie je ook zit, vertrouw op Hem, Hij zorgt voor je!

Gebed: Dank U wel, hemelse Vader,dat U altijd bij mij bent, dat ik weet dat U voor mij zorgt en van mij houdt. Wat mensen misschien ook van mij zeggen, wat ze er ook van vinden, als U voor mij bent, wie is er dan tegen mij, wat enig effect kan hebben. U bent de beste advocaat, die ik mij kan wensen. Ik loof en prijs U daarvoor.

Arie de Paauw

Ook iedere dag de Opfrisser met de 7 W’s in je mailbox? Stuur een berichtje naar opfrisser.7wees en je wordt toegevoegd.

Ook te lezen op www.Opfrisser.com

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.