Alles op zijn kop

Leave a comment Standard

alles op zijn kop.

Opfrisser met de 7 w’s
Vergeld geen kwaad met kwaad, en als u wordt uitgescholden, scheld dan niet terug; zegen juist, opdat u ook zelf zegen ontvangt, want daartoe bent u geroepen.1 Petrus 3:9

Wie? Allen, die tot de gemeente van Jezus Christus behoren

Wat? Kunnen geen kwaad met kwaad en schelden met schelden vergelden.

Waar? In het dagelijkse leven, op die plaats waar God je gezet heeft om zegen te brengen.

Waarom? Om zodoende ook zegen te ontvangen. Het ‘gij geheel anders’ klinkt ook hier weer door.

Wanneer? Als mensen uit de wereld ons kwaad willen doen, kwaad spreken, schelden, zeker achter onze rug om, zijn wij geneigd om dat terug te doen, dat is menselijk, maar wij moeten hierin geestelijk zijn.

Waarvoor? Het is precies datgene, wat de Here Jezus zelf ook deed, wij als zijn navolgers, discipelen, moeten dat dus ook doen.

Waartoe? Wij zijn koninklijke priesters en geroepen om te zegenen, letterlijk goed te spreken. Dus niet alleen de woorden, ik zegen je, gebruiken, maar ook toe passen. Over hen, die je dus kwaad willen doen, begin je geen roddel campagne, maar spreek je goed. Dat is best even wennen, maar in Zijn kracht kunnen we dat. In het Koninkrijk van God, staat alles op zijn kop!

Gebed: Nou, Vader, dit is beslist niet makkelijk, maar als U het van mij vraagt, kies ik ervoor om het te gaan doen. ik wil die zegen ontvangen en ik wil die zegen uitdelen. Dank U, heilige Geest, dat U mij, ook vandaag, helpt om het in de praktijk te brengen.

Arie de Paauw

Ook iedere dag de Opfrisser met de 7 W’s in je mailbox? Stuur een berichtje naar opfrisser.7wees en je wordt toegevoegd.

Ook te lezen op www.Opfrisser.com

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.