Da’s een aparte!

Leave a comment Standard

Da’s een aparte!

Opfrisser met de 7 w’s
Houd je aan mijn bepalingen en leef ze na; ik ben de HEER, ik heilig jullie.Leviticus 20:8

Wie? De HERE God zegt dit tegen het volk Israël, maar het geldt, ook al leven wij in het nieuwe testament, ook voor ons.

Wat? Dat we ons aan Zijn bepalingen moeten houden en ze naleven.

Waar? In ieder deel van ons leven.

Waarom? De HERE is heilig en Hij wil ook dat wij heilig zijn (vers7). Heilig betekent apart, anders.

Wanneer? Altijd, ook als er niemand bij is. De bepalingen die hierna komen hebben voornamelijk betrekking op seksualiteit. Wij zijn anders dan de wereld, juist daarin!

Waarvoor? De zonden van de volken die in het beloofde lande leefden, waren er de oorzaak van dat ze werden verdreven en uitgeroeid. Israël mocht zich daar niet mee besmetten. De wetten die God geeft zijn geen pesterijen, maar beschermden veel meer het volk tegen allerlei ziekten, kwalen en rampen. Ook nu, zeker wanneer wij bewust zondigen, lopen wij uit de beschermende handen van God weg en staat de tegenstander klaar om ons de gevolgen daarvan te laten voelen. Dat is dus geen straf van God, maar gevolgen van onze daden.

Waartoe? Gelukkig is er altijd weer vergeving, wanneer wij onze zonden belijden, want Hij is getrouw en rechtvaardig. Maar dat is geen reden om er maar op los te leven. God wil juist dat we heilig zijn, apart. Wanneer je dus voor je handel en wandel het predicaat ‘ dat is een aparte’ krijgt, mag dat als compliment beschouwd worden. Tot eer van God.

Gebed: Ja, Here Jezus, Uw bloed reinigt ons van al onze zonden, maar U wilt ook dat we heilig zijn en rein, als gelouterd goud en zuiver zilver, zodat we U kunnen afspiegelen. Dank U wel, dat U Uw Geest gegeven hebt, zodat we heilig en rein kunnen leven. Help ons ook vandaag om apart te zijn, anders dan de rest, zodat wel het verschil kunnen maken. Tot eer van Uw grote Naam.

Arie de Paauw

Ook iedere dag de Opfrisser met de 7 W’s in je mailbox? Stuur een berichtje naar opfrisser.7wees en je wordt toegevoegd.

Ook te lezen op www.Opfrisser.com

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.