Welterusten

Leave a comment Standard

Welterusten.

Opfrisser met de 7 w’s

Ontzag voor de HEER beschermt je leven, je kunt rustig gaan slapen, er overkomt je niets.Spreuken 19:23

Wie? Hij of zij, die ontzag heeft voor de HERE, die wandelt in de vreze des HEREN.

Wat? Wordt door die vreze, dat ontzag beschermt, kan rustig gaan slapen in het besef dat hem of haar niets overkomt.

Waar? Overal, in die tijd overnachte men nog wel eens buiten of op onveilige plaatsen, maar je hoeft dan niets te vrezen. God waakt over je.

Waarom? Niet omdat je dat zou verdienen, maar omdat je daardoor in een situatie bent, waarin je veilig bent voor de tegenstander.

Wanneer? Heilig ontzag voor God en Zijn inzettingen, wetend dat God wel je Vader is, maar tegelijkertijd de Allerhoogste, de Schepper van hemel en aarde,mode Almachtige,kan ons soms met die vreze vervulen. Vrees ik hier geen angst, maar heilig en eerbiedig omzag.

Waarvoor? Voor die grote en almachtige God, die tegelijkertijd wel je Vader wil zijn. Dat maakt God niet je vriendje, die je in de broekzak hebt en hoeft je tegelijkertijd ook niet te beroven van intimiteit met Hem, maar leert wel dat Hij zo ontzettend groot is, dat ontzag op zijn plaats is. Dat is het mysterie van de relatie met God, het heeft meerdere elementen in zich.

Waartoe? Dan vallen we onder Zijn bescherming, gebiedt Hij Zijn engelen (psalm 91) en mogen we ons veilige weten. Er staat heel vaak in de Bijbel dat we niet moeten vrezen, bang zijn, omdat God voor ons zorgt. Ook deze tekst valt daaronder. Hier niet aan gehoorzaam zijn, opent de deur voor allerlei onheil. Angst is een slechte raadgever, maar de vreze des Heren is krachtig en beschermd.

Gebed: Ja, Heer, het is een groot mysterie, dat U, de geweldig grote God, de Almachtige, de Eeuwige, de Allerhoogste, met mij, nietig mensenkind, verkocht onder de zonde, smerig en vies, een relatie wilt dat U mij schoonwast met het bloed van Uw Zoon en in mij wilt wonen met Uw heilige Geest. Maar het is zo prachtig en krachtig, ik wil het nooit meer missen!

Arie de Paauw

Ook iedere dag de Opfrisser met de 7 W’s in je mailbox? Stuur een berichtje naar opfrisser.7wees en je wordt toegevoegd.

Ook te lezen op www.Opfrisser.com en op Twiitter @opfrisser7wees

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.