Papa wacht

Leave a comment Standard

Papa wacht.

Opfrisser met de 7 w’s
Nader tot God, dan zal hij tot u naderen.Jakobus 4:8

Wie? De lezers van de brief die Jacobus schreef en die een wereldgelijkvormig geloof hadden.

Wat? Worden opgeroepen tot God te naderen, na zich eerst voor Hem vernederd, dat is verootmoedigd te hebben, weerstand tegen de duivel te hebben geboden en zich daarna te bekeren. Zie vers 7 en het tweede deel van dit vers.

Waar? Dat kan je doen op de plaats waar je bent. Er is niet zoals in het Oude Testament een bepaalde plaats voor nodig. Het kan hier en nu.

Waarom? Jacobus gaat best nogal te keer tegen zijn lezers, maar dringt er gewoon op aan God volledig te dienen, in woord en daad. Daarom is het zaak om terug te keren tot God, als we een halfslachtig, wereldgelijkvormig geloof hebben. Je hoort nog wel eens de klacht: ik word zo aangevallen. Dat is prachtig, zonder strijd geen overwinning, maar je weet wat je moet doen. De duivel weerstaan en tot God naderen.

Wanneer? Het mooie is dat het initiatief van ons uit moet gaan. De Here staat in feite al te wachten tot wij die stap tot herstel zullen maken, vergelijk de vader in de gelijkenis van de veroren zoon. Hij staat op de uitkijk. Kom je?

Waarvoor? Met een been in de wereld en in een in het koninkrijk komen we er niet. Jacobus dringt aan op radicaliteit. Je bent voor of tegen Jezus, zwart of wit. Er is geen grijs.

Waartoe? Als wij weer tot God genaderd zijn en het met Hem weer in orde is, doorstroomt Hij ons met Zijn liefde en warmte, want Hij wil niets liever dat we dicht bij Hem zijn. Als we tot Hem moeten naderen, betekent het dat we van Hem weg zijn gegaan. s dat het geval? Maak het snel in orde en laat Vader niet langer wachten. Door het offer van de Here Jezus hebben we altijd toegang.

Gebed: U wilt dat we heel dicht bij U zijn, zodat U ons kunt omarmen en beschermen tegen de pijn en het verdriet en dat kan genezen. Als er iets is tussen U en mij, Here, laat het mij zien, want ik wil gewoon heel dicht bij U zijn. Ik wil altijd zijn waar U bent, in de schaduw van Uw vleugels.

Arie de Paauw

Ook iedere dag de Opfrisser met de 7 W’s in je mailbox? Stuur een berichtje naar opfrisser.7wees en je wordt toegevoegd.

Met dank aan www.dagelijkswoord.nl voor het verstrekken van de tekst

Ook te lezen op www.Opfrisser.com en op Twiitter @opfrisser7wees

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.