Aankleden!

Leave a comment Standard

Aankleden!

Opfrisser met de 7 w’s
En bovenal, kleed u in de liefde, dat is de band die u tot een volmaakte eenheid maakt.Kolossenzen 3:14

Wie? Iedereen die bij de Here Jezus wil horen

Wat? Moet zich kleden in de liefde, het belangrijkste van alles.

Waar? In de gemeente met name, maar overal eigenlijk. De liefde tot God en onze naaste moet onze belangrijkste drijfveer zijn.

Waarom? Omdat dat de band is die tot een volmaakte eenheid maakt. Al het andere is bijzaak. Het is de liefde die ons een maakt, daarom is de liefde tot God en tot elkaar de enige oplossing voor verschillen in kerk en gemeente, plaatselijk en wereldwijd.

Wanneer? Wanneer wij elkaar gaan liefhebben, zoals de Here Jezus ons lief had, cijferen we onszelf weg, want dan zijn wij en onze mening niet meer zo belangrijk.

Waarvoor? De Here Jezus zegt toch ook in het hogepriesterlijk gebed, dat de wereld zal zien dat God, de Vader Hem gezonden heeft, als wij een zijn, in liefde.

Waartoe? Dat is dus ook een manier om de Grote Opdracht gestalte te geven. Al onze verschillen op een hoop en ons bekleden met de liefde van God, naar elkaar en bovenal naar Hem. Paulus vindt het belangrijk en de Heer ook. Nu wij nog. Opschieten, aankleden!

Gebed: Dank U, Vader, voor Uw liefde, dat U Uw Zoon zond, dank U Here Jezus, dat U ging, omdat U zoveel van ons houdt. Leer ons ook ons met die liefde te bekleden, naar onze mede broeders en zusters en naar de wereld, die U zo lief heeft. Laat liefde onze enige drijfveer zijn om dingen te doen, of te laten.

Arie de Paauw

Ook iedere dag de Opfrisser met de 7 W’s in je mailbox? Stuur een berichtje naar opfrisser.7wees en je wordt toegevoegd.

Met dank aan www.dagelijkswoord.nl voor het verstrekken van de tekst

Ook te lezen op www.Opfrisser.com en op Twiitter @opfrisser7wees

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.