Niemand gelijk

Leave a comment Standard

Niemand gelijk

Opfrisser met de 7 w’s
Uit de grond van mijn hart zal ik zeggen: ‘HEER, wie is aan u gelijk? U bevrijdt de zwakken van hun onderdrukkers, de zwakken en de armen van hun uitbuiters.’Psalmen 35:10

Wie? David, die het uitroept naar de HERE God

Wat? Uit de grond van zijn hart, met heel zijn gebeente zegt de grondtekst, zal ik zeggen: Wie is er als U? Een retorische vraag, hij en wij weten het antwoord. Die God die zwakken bevrijdt en zwakken en armen helpt is uniek, niemand is aan Hem gelijk.

Waar? In hun nood, in problemen. Is dat nu nog zo? Natuurlijk, God is onveranderlijk.

Waarom? De Here is juist bewogen met de zwakkeren in de maatschappij en wij, Zijn gemeente zouden dat ook meer moeten zijn. Waar vonden we de Here Jezus tijdens Zijn bediening? Bij de prostituees en de tollenaars, de melaatsen, zij die uitgekotst werden door de gevestigde, religieuze orde en gemeden en met de nek aangekeken.

Wanneer? Onze ogen moeten geopend worden voor een wereld in nood, in plaats van kerkje spelen en ons druk maken om verschillen. En de grootste nood is, dat mensen verloren gaan, omdat ze Jezus niet kennen.

Waarvoor? Dit wordt een klaagpsalm genoemd en David klaagt er flink op los, hij is ook niet zo vriendelijk voor zijn vijanden, daarom ook duidelijk geplaatst in het oude verbond. Wat wel overeind blijft is dat Hij ondanks zijn moeilijkheden, het toch van de Here verwacht. Hij proclameert en belijdt, dat er niemand zo groot en machtig is als onze God.

Waartoe? Soms kunnen we overweldigd worden door problemen en we hebben tegenwoordig een aardige uitlaatklep: Hyves en Facebook lijken soms wel een moderne klaagmuur, maar laten we nooit vergeten, dat er maar Een is, die ons er echt uit kan helpen. Hij, de Onveranderlijke, staat klaar voor wie in nood is en laten wij, als Zijn lichaam, de kerk, klaar zijn om dat toe te passen en Hem te helpen.

Gebed: U bent er altijd, Heer en U laat het werk van Uw handen niet los. Niemand is als U, zo groot, machtig en liefdevol. Ik dank U, dat er geen probleem zo groot, of U kunt het oplossen en dat wij, als Uw kinderen daar ook bij betrokken mogen zijn. Open mijn ogen voor de nood van de mensen om mij heen, zodat ik daarin Uw liefde kan laten zien.

Arie de Paauw

Ook iedere dag de Opfrisser met de 7 W’s in je mailbox? Stuur een berichtje naar opfrisser.7wees en je wordt toegevoegd.

Met dank aan www.dagelijkswoord.nl voor het verstrekken van de tekst

Ook te lezen op www.Opfrisser.com en op Twiitter @opfrisser7wees

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.