Wie vraagt…

Leave a comment Standard

Wie vraagt…

Opfrisser met de 7 w’s
Alles waarom jullie in je gebeden vragen zullen jullie krijgen, als je maar gelooft.Matteus 21:22

Wie? Jullie, dat zijn de discipelen en als wij discipelen van de Here Jezus willen zijn, geldt het dus ook voor ons.

Wat? Krijgen alles waar we om vragen.

Waar? In onze gebeden.

Waarom? De Here Jezus belooft dat hier. De Heer zegt het zelf.

Wanneer? Wanneer we geloven, dat is de sleutel.

Waarvoor? Ik moet hier sterk denken aan Heb. 11:6 Ook daarin is geloof de voorwaarde voor verhoring. Het staat hier zo duidelijk Alles waar je om vraagt. Toch zijn er ook in mijn leven nog zoveel onverhoorde gebeden. Geloof ik dan te weinig, is meteen de vraag die zich aandringt.

Waartoe? In een aantal gevallen zal dat misschien zo zijn, maar in een aantal zeker niet. Hoe zit dat dan? Wij als ouders geven onze kinderen ook zeker niet alles waar ze om vragen. Dat zou ze alleen maar verwennen. Die dingen die we aan God vragen moeten zeker in overeenstemming zijn met Zijn Woord, anders kan je het meteen wel vergeten. Jacobus leert ons dat we zelfs verkeerd kunnen bidden. We moeten onze gebeden dus toetsen of ze in overeenstemming zijn met wat God zegt, daarom is de Bijbel naspreken in je gebed ook effectief. Heb je last van ziekte? Proclameer psalm 103:1-5 over je leven. Zit je in de schulden? Geloof dat psalm 23:1 waarheid gaat worden en ga het belijden.
En reken af met twijfel, want dat is funest. Geloof is essentieel, ook al heb je negatieve ervaringen uit het verleden. Laat dat Gods kracht niet indammen.

Gebed: U geeft ons hier een hele zekere belofte, Here Jezus. In de praktijk hebben we alleen vaak anders gezien. Ik bid U dat U mij laat zien,waar er blokkades zijn, die gebedsverhoring in de weg staan. Want ik wil met mijn hele hart geloven, dat Uw Woord volledig waar is.

Arie de Paauw

Ook iedere dag de Opfrisser met de 7 W’s in je mailbox? Stuur een berichtje naar opfrisser.7wees en je wordt toegevoegd.

Met dank aan www.dagelijkswoord.nl voor het verstrekken van de tekst

Ook te lezen op www.Opfrisser.com en op Twiitter @opfrisser7wees

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.