Een van Geest

Leave a comment Standard

Een van Geest

Opfrisser met de 7 w’s
Maar wie zich met de Heer verenigt wordt met hem één geest.1 Korintiers 6:17

Wie? Wie zich met de Heer verenigt.

Wat? Wordt met Hem één Geest

Waar? In onze eigen geest, Gods Geest komt in ons wonen. Met onze geest zijn we in staat met Hem te communiceren.

Waarom? God wil dat wij Zijn tempel zijn, een tempel van de heilige Geest (vers 19)

Wanneer? Dat zijn we, als we ruimte maken voor Hem en alles wat niet van Hem is weg doen. Het ‘maar’ aan het begin van deze tekst duidt op een tegenstelling. Het gaat dan om seksuele zonde. We moeten ons daarmee niet inlaten, maar ons reinigen. Pas als we gedoopt zijn in de heilige Geest, zijn we Zijn woonplaats en kan Hij in ons wonen.

Waarvoor? De heilige Geest wil in ons wonen, zodat wij meer en meer op de Here Jezus gaan lijken. Door de vrucht van de Geest op Zijn karakter, door de gaven van de Geest op Zijn bediening.

Waartoe? Om zo het koninkrijk van God te kunnen laten zien aan de mensen om ons heen. Dan hoeven we ook niet meer keihard te werken op op Hem te lijken, maar open staan en ons laten gebruiken door Zijn Geest die in ons is. Het gaat dan vanzelf.

Gebed: Wat geweldig, heilige Geest, dat U in mij wilt wonen en mij wilt gebruiken voor de uitbreiding van het Koninkrijk. Ik stel mijzelf helemaal open voor U, doordenk mij, vul mij volledig, zodat ik bruikbaar ben voor U. Ik wil meer van U!

Arie de Paauw

Ook iedere dag de Opfrisser met de 7 W’s in je mailbox? Stuur een berichtje naar opfrisser.7wees en je wordt toegevoegd.

Met dank aan www.dagelijkswoord.nl voor het verstrekken van de tekst

Ook te lezen op www.Opfrisser.com en op Twiitter @opfrisser7wees

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.