Ik heb eerbied voor jouw grijze haren

Leave a comment Standard

Ik heb eerbied voor jouw grijze haren

Opfrisser met de 7 w’s
Sta op voor oude mensen en betoon hun respect. Toon ontzag voor je God. Ik ben de HEER.Leviticus 19:32

Wie? Dit geldt voor iedereen.

Wat? Respect betuigen voor oude mensen, letterlijk: grijze haren

Waar? Niet alleen in het openbaar vervoer. Overal kunnen wij ouderen respecteren.

Waarom? Zij hebben vaak een levenswijsheid, waar we nog van kunnen leren. Soms lijken ze vastgeroest, maar met een beetje olie van de heilige Geest komt dat ook wel weer goed.

Wanneer? Altijd, het spreekwoord zegt dat de jeugd de toekomst heeft, maar de ouderen hebben het verleden. Wie niet van het verleden wil leren, zal dezelfde fouten maken in de toekomst.

Waarvoor? Het respect voor ouderen is hier gekoppeld aan ontzag hebben voor de Here God. Het een kan klaarblijkelijk niet buiten het ander. Samen vormen we de gemeente van God, de jongeren kunnen de ouderen aanvuren, de ouderen de jongeren leren en voordoen, maar samen dienen we dezelfde God.

Waartoe? de regels die in dit hele hoofdstuk staan zijn eigenlijk heel bijzonder en ook practisch. Als iedereen zich daaraan zou houden, zou het er in de wereld een stuk beter uitzien. Ook deze tekst laat zien, dat respect voor elkaar een regel is in het koninkrijk van God.

Gebed: Dank U wel, Heer, voor onze oudere broeders en zusters, onze ouders en allen die ouder zijn dan wij. Dat we samen, schouder aan schouder in Uw wijngaard mogen staan om U te dienen en U te volgen, zodat we van elkaar kunnen leren.

Arie de Paauw

Ook iedere dag de Opfrisser met de 7 W’s in je mailbox? Stuur een berichtje naar opfrisser.7wees en je wordt toegevoegd.

Met dank aan www.dagelijkswoord.nl voor het verstrekken van de tekst

Ook te lezen op www.Opfrisser.com en op Twiitter @opfrisser7wees

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.