Mmm, lekker luchtje heb je op!

Leave a comment Standard

mmm, lekker luchtje heb je op!

Opfrisser met de 7 w’s
God zij gedankt dat hij ons, die één zijn met Christus, in zijn triomftocht meevoert en dat hij overal door ons de kennis over hem verspreidt als een aangename geur.2 Korintiers 2:14

Wie? Ons, wij, die één zijn met Christus

Wat? Worden door de Here God meegevoerd in zijn triomftocht en Hij verspreidt door ons een aangename geur.

Waar? Overal waar wij komen, verspreiden wij die geur, de geur van de zalfolie, die iedere gezalfde meedraagt, als we gezalfd zijn met de heilige Geest.

Waarom? Met Christus zijn we meer dan overwinnaar schrijft Paulus in de Romeinenbrief, hoofdstuk 8. En hier staat dat we in de triomftocht mee lopen, meegevoerd worden. We hebben dus deel aan die overwinning, die de Here Jezus aan het kruis behaalde. Juist in eigen zwakheid, mogen we in die overwinning gaan staan.

Wanneer? Voorwaarde is hier, dat we één zijn met Christus, dat we onszelf aan Hem hebben gegeven en ons leven, Zijn leven is geworden.

Waarvoor? Dan leeft Hij, door Zijn Geest in ons en kunnen wij de moeilijkheden overwinnen, die op ons pad komen. Zei de Here zelf niet : en niets zal voor u onmogelijk zijn?(Mat.17:20) waarom geloven we Hem dan niet?

Waartoe? We zijn als christen geroepen om een overwinnend leven te leiden en de geur van de zalfolie, de kracht van de heilige Geest te verspreiden. Door die kracht, kunnen we levende getuigen van hem zijn en de kennis over Hem verspreiden. Zullen we daar vanaf vandaag mee beginnen?

Gebed: Heer, we lopen mee in de optocht van Uw zege, omdat we met U, meer dan overwinnaars zijn. En ook wil de tegenstander ons anders doen geloven, met U hebben we gewonnen en zal er niets meer onmogelijk zijn. Leer ons iedere dag, de aangename geur van uw kennis te verspreiden, als een lekker luchtje, dat anderen ook wel willen.

Arie de Paauw

Ook iedere dag de Opfrisser met de 7 W’s in je mailbox? Stuur een berichtje naar opfrisser.7wees en je wordt toegevoegd.

Met dank aan www.dagelijkswoord.nl voor het verstrekken van de tekst

Ook te lezen op www.Opfrisser.com en op Twiitter @opfrisser7wees

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.