Succes formule

Leave a comment Standard

Succesformule.

Opfrisser met de 7 w’s
Vertrouw op de HEER met heel je hart, steun niet op eigen inzicht. Denk aan hem bij alles wat je doet, dan baant hij voor jou de weg.Spreuken 3:5-6

Wie? De luisteraar, de zoon van degene die spreekt, algemeen wordt aangenomen, dat het Salomo is. Maar het geldt ook voor ons.

Wat? Dat we op de Here moeten vertrouwen en niet op onze eigen inzichten steunen. Hem kennen in al onze wegen, onze plannen, dat is ze aan Hem bekend maken in ons gebed, dan komt alles in orde.

Waar? In je binnenkamer, tijdens je stille tijd met Hem, vertel Hem wat je van plan bent en leer dan te luisteren.

Waarom? Als we op de Here God vertrouwen en naar Hem luisteren, Zijn zachte stille stem leren verstaan, zal dat ons voor veel mislukkingen behoeden.

Wanneer? We moeten dan wel op Hem vertrouwen, Zijn Woord kennen, want als je iets van plan bent, wat in tegenstelling is met Zijn Woord, kan je het zeker wel vergeten.

Waarvoor? Als Vader wil de Here van ons alles weten, zodat Hij ons kan helpen. Pas als je geen aardse vader meer hebt, ga je die wijze raad van je pa missen. Gelukkig is er dan de raad van onze hemelse Vader.

Waartoe? Wanneer we doen wat Hij zegt en niet eigenwijs zijn, want dat is op eigen inzicht vertrouwen, zullen onze plannen slagen, worden de weg ervoor vrij gemaakt. Succes verzekerd.

Gebed: Dank U, hemelse Vader, dat U onze plannen en plannetjes wilt weten en erbij betrokken wilt zijn, dat U geïnteresseerd bent in ons en wat we willen gaan doen. Dank U, dat ons U ook wilt leiden daarbij en ons helpt, door Uw heilige Geest. Zo zijn we een super team!

Arie de Paauw

Ook iedere dag de Opfrisser met de 7 W’s in je mailbox? Stuur een berichtje naar opfrisser.7wees en je wordt toegevoegd.

Met dank aan www.dagelijkswoord.nl voor het verstrekken van de tekst

Ook te lezen op www.Opfrisser.com en op Twiitter @opfrisser7wees

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.