Ontzorgen

Leave a comment Standard

Ontzorgen.

Opfrisser met de 7 w’s
U mag uw zorgen op hem afwentelen, want u ligt hem na aan het hart.1 Petrus 5:7

Wie? U, die in de Here Jezus gelooft.

Wat? Zou Uw zorgen al op Hem geworpen moeten hebben, dat betekent de werkwoordsvorm die in het Grieks gebruikt wordt. Blijkbaar hadden de brieflezers dat ook nog niet gedaan.

Waar? Op Hem, onze hemelse Vader, Ps 55:7 wordt hier door Petus aangehaald.

Waarom? Hij zorgt voor ons, wij liggen Hem na aan het hart. Onze zorgen voegen daar niets aan toe. Vergelijk Mat. 6:25-32, Petrus verwijst hier naar het onderwijs van de Here Jezus in de Bergrede.

Wanneer? Altijd. Zorgen maken hoort niet in het leven van een christen thuis. Sterker nog, je gaat ermee in tegen het gebod van de Here Jezus en het is dus zonde. Het volgende vers gaat niet voor niets over de duivel die als een briesende leeuw te keer gaat, op zoek wie hij kan verslinden. Als je je zorgen maakt, heb je de deur voor hem openstaan.

Waarvoor? Stress, burn-outs, depressies, komen heel vaak voort uit het maken van zorgen. ‘Ja, maar, je kent mijn situatie niet, mijn ziek zijn, mijn financiële problemen, mijn nood’ zeg je misschien. Nee, die ken ik niet, maar ik weet wel wat de bijbel daarover zegt.

Waartoe? Onze allereerste prioriteit hoort het koninkrijk van God te zijn (Mat.6:32) als we dat voor elkaar hebben komt de rest vanzelf. Als God zegt voor ons te zullen zorgen, hoe halen we het dan in ons hoofd om dat in twijfel trekken. Laten we met elkaar doen wat God van ons vraagt en Hem geloven op Zijn woord. Ik denk dat we dan nog wel eens aangenaam verrast zullen worden.

Gebed: Wij gaan U aan het hart, lieve Vader, want U wilt niet dat we ons zorgen maken, om niets, want U wilt voor ons zorgen. Helaas zijn we vaak zelf de barrière, waardoor uw zorg niet tot ons kan komen. Ik kies ervoor om mij te bekeren van het maken van zorgen en wil Uw Koninkrijk op nummer 1 in mijn leven. En ik hou van verrassingen.

Arie de Paauw

Ook iedere dag de Opfrisser met de 7 W’s in je mailbox? Stuur een berichtje naar opfrisser.7wees en je wordt toegevoegd.

Met dank aan www.dagelijkswoord.nl voor het verstrekken van de tekst

Ook te lezen op www.Opfrisser.com en op Twiitter @opfrisser7wees

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.