Dat is andere koek

Leave a comment Standard

Dat is andere koek

Opfrisser met de 7 w’s
Ze gingen op weg naar Kafarnaüm, en op de eerstvolgende sabbat ging Jezus naar de synagoge en onderwees er de mensen. Ze waren diep onder de indruk van zijn onderricht, want hij sprak hen toe als iemand met gezag, niet zoals de schriftgeleerden.Marcus 1:21-22

Wie? De Here Jezus

Wat? Spreekt in de synagoge met gezag en niet zoals men gewend was.

Waar? In de synagoge van Kafarnaüm.

Waarom? Het onderwijs wat de Here Jezus geeft is niet gestoeld op traditie, zoals bij de schriftgeleerden, maar fris en met gezag, in de kracht van de heilige Geest

Wanneer? Dat was het toen Hij het destijds uitsprak, maar dat is het vandaag de dag nog steeds.

Waarvoor? De woorden van de Here Jezus maken iets los in de geestelijke wereld. Zijn autoriteit doet demonische machten aan het licht komen, zoals we verder in dit stukje lezen, en verdwijnen.

Waartoe? Ook in deze tijd heeft Gods Woord nog niets aan kracht ingeboet, mits wij dat ontdoen van al onze tradities. We moeten weer terug naar de basis en doen en uitvoeren wat er staat. Dan zal ook als wij het woord brengen de geestelijke wereld zich roeren, want het koninkrijk Gods bestaat niet uit woorden, maar uit kracht . (1Cor.4:20)

Gebed: Uw Woord is sterk en krachtig en bezit autoriteit. Ik bid, dat wanneer ik uw Woord zal spreken, het dat ook zal hebben. Dat alle predikers daar ook naar zullen streven, woorden van kracht, die mensenlevens veranderen en de geestelijke wereld in beroering brengt, zodat mensen vrij komen. Dank U wel, dat Uw Woord niet aan kracht heeft ingeboet.

Arie de Paauw

Ook iedere dag de Opfrisser met de 7 W’s in je mailbox? Stuur een berichtje naar opfrisser.7wees en je wordt toegevoegd.

Met dank aan www.dagelijkswoord.nl voor het verstrekken van de tekst

Ook te lezen op www.Opfrisser.com en op Twiitter @opfrisser7wees

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.