Vrijgekocht

Leave a comment Standard

Vrijgekocht

Opfrisser met de 7 w’s
Maar mij zal God vrijkopen uit de macht van het dodenrijk, mij zal hij wegnemen.Psalmen 49:16

Wie? De Here God

Wat? Hier staat zal, omdat het nog moest gebeuren, maar na Golgotha kunnen we zeggen: heeft. Hij heeft mij vrijgekocht uit de macht van het dodenrijk.

Waar? Zoals ik al zei, deed de Here Jezus dat aan het kruis, toen Hij uitriep: Het is volbracht, wat ook betekent: het is voldaan.

Waarom? Er moest een losprijs betaald worden, om ons vrij te kopen uit de macht van satan. Daarom heeft Hij geen recht om mensen vast te houden, Jezus betaalde de prijs!

Wanneer? Als wij in Hem (gaan) geloven, onze zonden aan Hem belijden en ons aan Hem overgeven.

Waarvoor? Dan zullen we de Dood en het Dodenrijk niet meer zien. Jezus zegt in Openbaring 1, dat Hij er de sleutels van heeft. Hij heeft ze veroverd toen Hij drie dagen in het Dodenrijk was.

Waartoe? Met Zijn hemelvaart nam Hij allen die geloofden uit het dodenrijk mee naar de hemel, als krijgsgevangenen (Ef.4:8) Wanneer wij sterven zullen we de Dood en het Dodenrijk niet meer zien, maar direct bij Hem zijn. Wat een heerlijk evangelie hebben we toch en wat heeft de Here Jezus veel voor ons gedaan! We zullen straks de eeuwigheid nodig hebben om Hem hiervoor te danken en te prijzen.
Gebed: Dank U, Here Jezus, voor wat U deed aan het kruis. Ik kan U er nooit genoeg voor bedanken. Straks eeuwig bij U te zijn, dat lijkt me zo geweldig, omdat U mij kocht en betaalde en ik van U ben, dat is de hoogste vrijheid!

Arie de Paauw

Ook iedere dag de Opfrisser met de 7 W’s in je mailbox? Stuur een berichtje naar opfrisser.7wees en je wordt toegevoegd.

Met dank aan www.dagelijkswoord.nl voor het verstrekken van de tekst

Ook te lezen op www.Opfrisser.com en op Twiitter @opfrisser7wees

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.