Alles of niets

Leave a comment Standard

Alles of niets.

Opfrisser met de 7 w’s

Broeders en zusters, met een beroep op Gods barmhartigheid vraag ik u om uzelf als een levend, heilig en God welgevallig offer in zijn dienst te stellen, want dat is de ware eredienst voor u.Romeinen 12:1

Wie? Broeders en zusters, de lezers van Paulus brief aan de Romeinen en ook aan ons.

Wat? we worden opgeroepen onszelf als een levend, heilig, welgevallig offer in Zijn dienst te stellen

Waar? Overal waar we zijn en waar de Here God ons heeft gesteld.

Waarom? Dat is de ware, echte, redelijke eredienst voor Hem, als antwoord op Zijn barmhartigheid voor ons.

Wanneer? Wanneer we zo’n offer geven, onszelf, levend, dus geen dood iets, heilig, afgezonderd, en welgevallig, aangenaam voor God. Dat is wat Hij wil. Geen eren met de lippen, maar oprecht, vanuit het hart.

Waarvoor? Dan kan Hij ons gebruiken in Zijn dienst. Heilige boontjes, die alles kunnen? Nee, mensen die de Here van harte liefhebben en beschikbaar zijn voor Hem. Hij zal ons dan door Zijn Geest bekwaam maken.

Waartoe? Eerlijkheid en oprechtheid zijn aangenamer voor Hem dan grote geldbedragen en mooie rituelen. We kunnen God niet afkopen met een beetje.. Hij wil alles, Hij wil niet een stukje, Hij wil ons helemaal. Zijn wij bereid om Hem dat, onszelf, te geven?

Gebed: U wilt het beste van het beste, U wilt onszelf. Zo kostbaar zijn wij in Uw ogen, dat we een levend, heilig, en welgevallig offer voor U zijn. U wilt alles. Ik wil U alles geven, want U bent het waard!
Hier zijn wij, als levend offer, Heer,
heilig en aangenaam voor U.
Hier zijn wij,
wij leggen voor uw troon neer,
al onze dromen en ons nu;
wij eren U.
Opw. 648

Arie de Paauw

Ook iedere dag de Opfrisser met de 7 W’s in je mailbox? Stuur een berichtje naar opfrisser.7wees en je wordt toegevoegd.

Met dank aan www.dagelijkswoord.nl voor het verstrekken van de tekst

Ook te lezen op www.Opfrisser.com en op Twiitter @opfrisser7wees

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.