Geloofwaardig

Leave a comment Standard

Geloofwaardig

Opfrisser met de 7 w’s
De HEER zal je voortdurend leiden, hij zal je verkwikken in dorre streken, hij maakt je botten sterk en krachtig. Je zult zijn als een goed bevloeide tuin, als een bron waarvan het water nooit opdroogt.Jesaja 58:11

Wie? De HERE, de God van Israël

Wat? Zal ons voortdurend leiden, ons verkwikken in dorre streken, perioden van ons leven waar we niets van Hem merken, onze botten sterk en krachtig maken. We zullen zijn als een goed bevloeide tuin, als een bron die nooit opdroogt.

Waar? In ons leven, dit kan je zowel geestelijk als lichamelijk op jezelf toepassen.

Waarom? Er kunnen tíjden van droogte en zwakte in ons leven zijn, zowel in geestelijk, maar ook in lichamelijk opzicht. Het is dan altijd belangrijk de oorzaak te ontdekken.

Wanneer? De belofte, hier in eerste instantie aan Israël gedaan, geldt, pas, zoals bij zoveel beloften als aan de voorwaarden is voldaan: bijvoorbeeld vers 9b en 10. Die spreken van het stoppen met roddel en kwaadsprekerij, het verbreken van jukken, omzien naar hen die het minder hebben dan wij, kortom van bewogenheid voor de mensen om ons heen.

Waarvoor? De HERE God is altijd bewogen met hen die wij eigenlijk niet op onze vriendenlijst willen hebben, kijk maar naar de Here Jezus, ook Hij was te vinden bij de hoeren en de tollenaars. Naar hen gaat Zijn hart uit en Hij wil dat wij, als Zijn discipelen dat ook doen.

Waartoe? We zullen uit onze kerkelijke structuren moeten komen en weer terug moeten naar de bron, dat is worden zoals Jezus en doen zoals Hij deed en ons leerde. Stoppen met onze verschillen en de eenheid zoeken van wie echt bij Jezus willen horen. Stoppen met onze eigen ik gerichtheid en de ‘zegen mij’ cultuur en erop uit gaan en zien voor wie wij een zegen kunnen zijn. Dan wordt het christendom weer geloofwaardig en zouden onze kerken weer eens vol kunnen worden.

Gebed: Lieve hemelse Vader, ik wil mij uitstrekken naar die belofte die U hier doet. Help mij, door Uw Geest, om aan de voorwaarden te voldoen, want ik kies ervoor om mij daarvan te bekeren.

Arie de Paauw

Ook iedere dag de Opfrisser met de 7 W’s in je mailbox? Stuur een berichtje naar opfrisser.7wees en je wordt toegevoegd.

Met dank aan www.dagelijkswoord.nl voor het verstrekken van de tekst

Ook te lezen op www.Opfrisser.com en op Twiitter @opfrisser7wees

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.