Scherp

Leave a comment Standard

Scherp

Opfrisser met de 7 w’s
Want levend en krachtig is het woord van God, en scherper dan een tweesnijdend zwaard: het dringt diep door tot waar ziel en geest, been en merg elkaar raken, en het is in staat de opvattingen en gedachten van het hart te ontleden.Hebreeen 4:12

Wie? Het Woord van God

Wat? Is levend en krachtig, scherper dan een tweesnijdend zwaard

Waar? Het dringt diep door in ons leven, in onze ziel, het vlees, in onze geest en in ons lichaam. Het raakt ons helemaal.

Waarom? Het Woord van God is levend en krachtig. In de eerste plaats is hier de Stem van God bedoeld die tot ons komt en het gepredikte evangelie, maar uiteraard ook de Bijbel, het onfeilbare Woord. Dat is niet duf en saai, maar levend en krachtig, effectief, voor wie het gelooft en toepast.

Wanneer? Wanneer we het horen èn doen. Als het alleen bij horen blijft, heeft het geen effect, maar wanneer we gaan doen wat God in Zijn Woord zegt, het gaan gehoorzamen en uitvoeren zullen we versteld staan van de daadkracht.

Waarvoor? De Here Jezus is zèlf in Zijn Woord, Zijn genezende kracht is in Zijn Woord. (Psalm 107:20). We kunnen het Woord proclameren over iedere situatie en het zal effect hebben, als we dat in geloof doen. Het is het zwaard van de Geest (Ef.6:17)

Waartoe? Het Woord zal de gedachten en overleggingen van ons hart ontleden, zoals een slager het vlees ontleedt. De Here weet wat er in ons hart leeft. Goede zaken, misschien verkeerde motieven, maar als we ons buigen voor het krachtige Woord, zal het openbaar worden, indien nodig verwijderd, maar altijd tot opbouw zijn.

Gebed: Dank U, Vader, voor Uw Woord, dat niet duf en saai is, maar levend en krachtig. Dank U voor de effectiviteit van Uw Woord en dat het zo praktisch en toepasbaar is. Dank U, Here Jezus voor Uw genezende kracht in het Woord en dat het nooit ledig zal wederkeren, maar doet wat U behaagt. Dank U voor dit machtige wapen in de strijd.

Arie de Paauw

Ook iedere dag de Opfrisser met de 7 W’s in je mailbox? Stuur een berichtje naar opfrisser.7wees en je wordt toegevoegd.

Met dank aan www.dagelijkswoord.nl voor het verstrekken van de tekst

Ook te lezen op www.Opfrisser.com en op Twiitter @opfrisser7wees

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.