Ten val gebracht

Leave a comment Standard

Ten val gebracht

Opfrisser met de 7 w’s
Toen hoorde ik een luide stem in de hemel zeggen: Nu zijn de redding, de macht en het koningschap van onze God werkelijkheid geworden, en de heerschappij van zijn messias. Want de aanklager van onze broeders en zusters, die hen dag en nacht bij onze God aanklaagde, is ten val gebracht.Openbaring 12:10

Wie? De aanklager van onze broeders en zusters, de duivel.

Wat? Is ten val gebracht. Hij is de hemel uitgeworpen en mag er niet meer in!

Waar? In de tijd die nog komen moet, die hier profetisch wordt beschreven door de apostel Johannes.

Waarom? De Aartsengel Michael voert met de strijdbare engelen oorlog tegen satan en zijn gevallen engelen en knikkert hen de hemel uit.

Wanneer? Dit is altijd moeilijk te zeggen, persoonlijk denk ik dat verleden en toekomst hier door elkaar heen lopen. Satan werd de hemel uitgegooid toen hij in opstand kwam tegen God. Dat was na de schepping van de aarde, maar voor Gen.1:2. Zou dat de reden zijn geweest dat de aarde woest en ledig was? Maar straks komt de tijd dat er opnieuw oorlog in de hemel komt en hij definitief verslagen wordt.

Waarvoor? Toen Jezus stierf begon de victorie, maar toen Hij naar de hemel voer, nam satan de macht weer over. Vergelijk Kon. Wilhelmina tijdens de 2de Wereldoorlog. Zij was Koningin der Nederlanden, maar de trawanten van Hitler voerden hier hun schrikbewind uit. Op D-day (Golgotha) werd de beslissende en vernietigende slag toegebracht, maar het duurde nog toch mei 1945 dat het V-day werd.

Waartoe? Wij, soldaten in het leger van God, hebben een belangrijke taak in die overwinng, zie vers 12. We mogen strijden in geloof tegen een overwonnen vijand, die, hoewel verslagen, nog aardig tekeer kan gaan. Maar met onze wapens: ons getuigenis, het Bloed van het Lam en onze opofferingsgezindheid, kunnen we de overwinning behalen.

Gebed: U hebt de overwinning behaald, triomfeerde over zonde en dood en wij Uw Kerk verkondigen Uw Naam op aard. Dank U voor de krachtige aanvalswapens die U ons gegeven hebt. Leer ons die toe te passen om de strijd aan te binden tegen de tegenstander. Hoewel verslagen, nog niet krachteloos. Maar met de Here Jezus zijn we meer dan overwinnaar!

NB. Het is niet mijn bedoeling om hier een doortimmerde eindtijdstudie weer te geven. Daar is de ruime te klein voor.

Arie de Paauw

Ook iedere dag de Opfrisser met de 7 W’s in je mailbox? Stuur een berichtje naar opfrisser.7wees en je wordt toegevoegd.

Met dank aan www.dagelijkswoord.nl voor het verstrekken van de tekst

Ook te lezen op www.Opfrisser.com en op Twiitter @opfrisser7wees

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.