Inwoning

Leave a comment Standard

Inwoning

Opfrisser met de 7 w’s
Jubel, Sion, en verheug je, want ik kom in jouw midden wonen – spreekt de HEER. Er komt een tijd dat vele volken zich bij mij zullen aansluiten. Zij zullen mijn volk zijn, en bij jou, Sion, zal ik wonen.’ Dan zullen jullie inzien dat de HEER van de hemelse machten mij naar jullie gezonden heeft.Zacharia 2:14-15

Wie? Sion, dat is een andere benaming voor Jeruzalem

Wat? Wordt opgeroepen zich te verheugen.

Waar? In Jeruzalem

Waarom? De Here God komt in hun midden wonen en vele volken zullen zich bij Hem aansluiten.

Wanneer? Er komt een tijd. Zoals zo vaak heeft een profetie een aantal schillen. Dat betekent dat als de ene vervuld is er nog een laag komt die vervuld moet worden. Zo ook deze. De Here Jezus woonde onder Zijn volk, maar op de nieuwe hemel en de nieuwe aarde zal dat weer, maar heel anders gebeuren. Dat vele volken zich bij Hem aangesloten hebben is in vervulling aan het gaan sinds de eerste Pinksterdag.

Waarvoor? Het is van begin af aan Gods bedoeling geweest om te wonen bij de mensen, Zijn dierbare kostbare schepselen, waarvan Hij zoveel houdt. Sinds Pinksteren kan Hij zelfs, door Zijn heilige Geest in ons wonen.

Waartoe? De Here God is een God van relatie. Hij wil gewoon heel dicht bij Zijn geliefden zijn. Daarom heeft Hij jou en mij uitgekozen als Zijn tempel. Straks, als ook heel Israël zal weten dat Yeshua de Messias is en de nieuwe hemel en de nieuwe aarde er zullen zijn is het plaatje compleet. Dan zijn we met elkaar verenigd en is Hij in ons midden. Maar wij kunnen door de inwoning van Zijn Geest daar nu al iets van proeven.

Gebed: Dank U, Vader, dat U dicht bij mij wilt zijn en met Uw Geest in mij woont. Wat zal het straks geweldig zijn op de nieuwe hemel en de nieuwe aarde. Tot die tijd bid ik voor de vrede van Jeruzalem, dat Uw volk de Here Jezus zal erkennen als ‘Degene die U gezonden heeft’

Arie de Paauw

Ook iedere dag de Opfrisser met de 7 W’s in je mailbox? Stuur een berichtje naar opfrisser.7wees en je wordt toegevoegd.

Met dank aan www.dagelijkswoord.nl voor het verstrekken van de tekst

Ook te lezen op www.Opfrisser.com en op Twiitter @opfrisser7wees

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.