Vijand op de vlucht

Leave a comment Standard

Vijand op de vlucht.

Opfrisser met de 7 w’s
Onderwerp u dus aan God, en verzet u tegen de duivel, dan zal die van u wegvluchten.Jakobus 4:7

Wie? U, de lezers van deze brief, door Jacobus, de broer van de Here Jezus geschreven, maar ook voor ons.

Wat? Moeten ons onderwerpen aan God en weerstand bieden tegen de duivel.

Waar? In het dagelijks leven, het stukje gaat over wereldgelijkvormigheid en scheuringen.

Waarom? Dat is een prachtige manier om de duivel op de vlucht te jagen. Nederig zijn en doen wat Gid zegt aan de ene kant en juist daardoor de tegenstander wederstaan, waardoor hij op de vlucht slaat. Er is geen eer meer te behalen voor hem.

Wanneer? Wanneer verleidingen komen. Maar we zijn vaak geneigd om het omgekeerde te doen: we mokken tegen Gods geboden en zoeken het randje op, terwijl we tegelijkertijd kijken hoever we kunnen gaan, wat nog nèt kan.

Waarvoor? Als we zo op de rand balanceren, moeten we ook niet gek opkijken als we over de schreef gaan en vallen voor die verleiding. We moeten ons daarvan bekeren!

Waartoe? God wil ons helemaal. Weerstand bieden tegen de duivel betekent ons met hand en tand tegen hem en alles wat Hij voorstaat verzetten, in de naam van Jezus. Resultaat: hij gaat er van tussen met de staart tussen de benen. Want hij moet wijken voor de naam van Jezus èn voor een trouwe, toegewijde, nederige discipel die zijn wapens weet te gebruiken (Open. 12:11)

Gebed: Vader, U heeft ons meer power gegeven dan we dikwijls beseffen, laat staan gebruiken. De heilige Geest, die in ons woont, maar ook de Naam en het bloed van de Here Jezus. En nederigheid en gehoorzaamheid aan U horen daar ook bij, evenals weerstand bieden tegen de duivel. Leer ons door Uw Geest hoe ze te gebruiken en ons er mee te oefenen.

Arie de Paauw

Ook iedere dag de Opfrisser met de 7 W’s in je mailbox? Stuur een berichtje naar opfrisser.7wees en je wordt toegevoegd.

Met dank aan www.dagelijkswoord.nl voor het verstrekken van de tekst

Ook te lezen op www.Opfrisser.com en op Twiitter @opfrisser7wees

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.