Één deur

Leave a comment Standard

Één deur.

Opfrisser met de 7 w’s
Ik ben de deur: wanneer iemand door mij binnenkomt zal hij gered worden; hij zal in en uit lopen, en hij zal weidegrond vinden.Johannes 10:9

Wie? De Here Jezus, de Zoon van de levende God

Wat? Is de deur, de ingang, maar dan ook enige.

Waar? In de schaapskooi, de enige plaats waar de schapen veilig zijn. Wij mogen de mensen om ons heen dat dan ook vertellen.

Waarom? Alleen door via Hem binnen te komen kunnen we worden gered, redding betekent niet alleen redding voor het eeuwige leven, maar ook genezing en bevrijding, het gehele plaatje.

Wanneer? Alleen als we door Hem, via Hem binnenkomen, er is geen andere weg, er is geen andere deur. De Here Jezus is uniek, alleen Hij geeft redding.

Waarvoor? Als we door Hem zijn binnengegaan en daarnaar overeenkomstig leven (in en uit gaan) is er weidegrond, voedsel, overvloed (vers10) voor ons beschikbaar.

Waartoe? De Here Jezus laat het ook hier weer duidelijk zien: alleen door het geloof in Hem is er redding, maar daarnaast nog zoveel meer. Schatten zijn er voor ons beschikbaar, maar dan moeten we in Zijn wegen wandelen en ernaar vragen en ons er naar uitstrekken.

Gebed: Dank U wel, Here Jezus, dat er geen andere deur is dan U alleen, dank U voor de redding, genezing en bevrijding die er bij U te vinden is, dank U voor de overvloed, die U wilt geven, dank U, voor zoveel liefde voor mij.

Arie de Paauw

Ook iedere dag de Opfrisser met de 7 W’s in je mailbox? Stuur een berichtje naar opfrisser.7wees en je wordt toegevoegd.

Met dank aan www.dagelijkswoord.nl voor het verstrekken van de tekst

Ook te lezen op www.Opfrisser.com en op Twitter @opfrisser7wees

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.