Belofte maakt schuld

Leave a comment Standard

Belofte maakt schuld.

Opfrisser met de 7 w’s
Breng God een dankoffer en doe wat je de Allerhoogste belooft. Roep mij te hulp in tijden van nood, ik zal je redden, en je zult mij eren. — Psalmen 50:14-15

Wie? God, de Allerhoogste, El Elohim Elyon

Wat? breng Hem een dankoffer, doe wat je aan Hem hebt beloofd, roep Hem te hulp

Waar? In tijden van nood

Waarom? Dan zal Hij ons redden en zullen wij Hem eren.

Wanneer? Als we de eerste drie dingen doen, zal het vierde gebeuren

Waarvoor? Er wordt hier gesproken over een dankoffer, geen schuldoffer, dat is door de Here Jezus betaald op Golgotha, maar uit dankbaarheid geven we Hem ons leven. Soms beloof je God iets, hetzij heel persoonlijk, hetzij in een lied, wat we soms uit volle borst zingen zonder te beseffen wat we zingen, maar belofte maakt schuld. Het niet inlossen van zo’n belofte kan onze zegen blokkeren

Waartoe? Als we aan de voorwaarden van deze psalm hebben voldaan, zal Hij komen met Zijn hulp en zegen. Merk je een blokkade? Vraag dan openbaring aan de heilige Geest waar dat aan ligt en ruim dat op!

Gebed: heilige Geest van God, laat U mij zien of er nog beloften zijn aan U die ik moet inlossen, dan zal ik dat ook doen. Spreek tot mijn gedachten Heer of laat iemand anders mij er aan herinneren. Ik dank U voor Uw liefde en Uw zegen voor mij!

Arie de Paauw

Ook iedere dag de Opfrisser met de 7 W’s in je mailbox? Stuur een berichtje naar opfrisser.7wees@gmail.com en je wordt toegevoegd.
Met dank aan http://www.dagelijkswoord.nl voor het verstrekken van de tekst

Ook te lezen op http://www.Opfrisser.com en op Twitter @opfrisser7wees

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.