Ik zeg: doen!

Leave a comment Standard

Ik zeg: Doen!

Opfrisser met de 7 w’s
Moge de God van onze Heer Jezus Christus, de vader van alle luister, u een geest van inzicht schenken in wat geopenbaard is, opdat u hem zult kennen.Efeziers 1:17

Wie? De God van onze Here Jezus Christus, de Vader van alle luister, van alle heerlijkheid

Wat? Paulus bidt of Hij ons de heilige Geest van inzicht en openbaring zal schenken (niet wil, want dat wil Hij zeker, dat staat buiten kijf)

Waar? In onze geest, want die twee getuigen dat wij kinderen van God zijn.

Waarom? om Hem te kennen zoals Hij is

Wanneer? Wanneer wij daar open voor staan. De heilige Geest is een gentleman, Hij komt nooit ongevraagd en breekt niet in, maar wacht op onze uitnodiging.

Waarvoor? Om ons de alles overtreffende kracht van Zijn grootheid te geven, overeenkomstig de werking van sterkte van Zijn macht. (vers 19) Of te wel, Hij wil ons een superkrachtbron geven, een krachtige Geest, zo sterk dat Hij de Here Jezus uit de dood heeft opgewekt.

Waartoe? Het Koninkrijk van God is een koninkrijk van Kracht (1 Kor. 4:20) en wij bezitten die kracht, door de heilige Geest, daar kan geen energie maatschappij tegenop. Het doel? Gij zult mijn getuigen zijn, wanneer de heilige Geest over U komt. Een geestvervulde Christen is een getuigende Christen!

Gebed: U belooft ons zo’n allesoverweldigende kracht door Uw heilige Geest, Heer, dat is geweldig! Ik wil aangesloten zijn op die krachtbron om een levende getuige van de Here Jezus te kunnen zijn!

Arie de Paauw

Ook iedere dag de Opfrisser met de 7 W’s in je mailbox? Stuur een berichtje naar opfrisser.7wees en je wordt toegevoegd.

Met dank aan www.dagelijkswoord.nl voor het verstrekken van de tekst

Ook te lezen op www.Opfrisser.com en op Twitter @opfrisser7wees

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.