Zonden belijden

Leave a comment Standard

Zonden belijden.

Opfrisser met de 7 w’s
Belijden we onze zonden, dan zal hij, die trouw en rechtvaardig is, ons onze zonden vergeven en ons reinigen van alle kwaad.1 Johannes 1:9

Wie? Wij, samen met Johannes, christenen over de hele wereld èn ook de nog niet gelovigen.

Wat? Moeten onze zonden belijden

Waar? Dat kan overal op de plaats waar je bent, soms is het ook goed om het aan elkaar te doen, als je zeker weet dat het veilig is. (Jac. 5:16)

Waarom? Dat is de voorwaarde voor vergeving en reiniging. Beleden zonden zijn vergeven zonden.

Wanneer? Wanneer de heilige Geest ons daarvan overtuigt, Hij en Hij alleen overtuigt van zonden, wij hoeven dat dan ook niet zo nodig bij de ander te doen.

Waarvoor? Zonden zijn een belemmering in onze relatie met God, de Here Jezus rekende daar eens en voor altijd mee af aan het kruis van Golgotha. Wanneer we belemmering in onze relatie met God bemerken is het zaak om de heilige Geest te vragen of er nog onbeleden zonden zijn. (Jes. 59:1,2)

Waartoe? Zodra we die belijden, is de weg weer vrij in onze relatie met God om de zegen tot ons te laten komen, dat kan van alles zijn, genezing, bevrijding etc. Let wel, als de heilige Geest je overtuigt drijft Hij je naar Jezus toe, als de duivel het doet wil hij je opzadelen met een enorm schuldgevoel en je vertellen dat je zonden te groot en te veel zijn en dat je het toch telkens weer doet en probeert je dan bij God weg te houden. Dat is een belediging van het offer van de Here Jezus, dat is groot genoeg voor de grootste zondaar, dat is genade!

Gebed: Dank U wel, Here Jezus dat U stierf voor mij en dat Uw bloed mij reinigt van alle zonden. Als er nog dingen tussen U en mij instaan, Heer, maak mij dat dan door Uw heilige Geest aan mij bekend, want ik wil niet dat er enige belemmering tussen U en mij is, in Jezus Naam.

Arie de Paauw

Ook iedere dag de Opfrisser met de 7 W’s in je mailbox? Stuur een berichtje naar opfrisser.7wees en je wordt toegevoegd.

Met dank aan www.dagelijkswoord.nl voor het verstrekken van de tekst

Ook te lezen op www.Opfrisser.com en op Twitter @opfrisser7wees

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.