Redden wie er te redden valt!

Leave a comment Standard

Redden wie er te redden valt

Opfrisser met de 7 w’s
Want de dood van een mens geeft me geen vreugde – spreekt God, de HEER. Kom tot inkeer en leef!Ezechiel 18:32

Wie? God, de HEER, de God van Israël.

Wat? Heeft geen vreugde in de dood van een mens, in de slechte afloop van ieder die verkoren gaat.

Waar? Overal om ons heen zijn mensen die verloren dreigen te gaan als ze Jezus niet aannemen.

Waarom? De oplossing ìs beschikbaar, niemand hoeft verloren te gaan, God is geen God die verwerpt, Hij wil dat iedereen wordt gered (2 Petr. 3:9)

Wanneer? Wanneer we tot inkeer komen zullen we leven, van nu aan tot in eeuwigheid. Bekering is de voorwaarde en dat kan omdat Jezus stierf voor de zonden van de hele wereld.

Waarvoor? De redding van Zijn schepselen, de mens, heeft bij de Here God de hoogste prioriteit. Hij gaf het liefste wat Hij had, Zijn Zoon, in de dood voor onze redding. Hij koos ons uit omdat wereldkundig te maken.

Waartoe? Om de oogst van zielen binnen te halen, die oogst is groot, zegt de Here Jezus en wij kunnen hem binnenhalen in de kracht van de Geest. Want het is Gods wil dat mensen worden gered. Wij mogen deze boodschap overnemen: bekeer je en leef, want God houdt van je en heeft een geweldig plan met je leven!

Gebed: Dank U, Here, voor Uw liefde voor zondaren en dat U niet wilt dat er iemand verloren gaat, maar dat iedereen wordt gered. Ik bid U Heer, voor meer arbeiders, om de oogst binnen te halen, want die is groot!

Arie de Paauw

NB. Wil je eens meemaken hoe dat gaat? Op zondag 12/8 a.s. geef ik een training in krachtevangelisatie in Zandvoort aan de Zee. Er is daar dan jaarmarkt met een 300 tal kraampjes. Samen met nog een team, die bidt voor de zieken op straat zullen we dan de straat opgaan en mensen tot Jezus brengen. Heb je interesse, mail me dan, dan krijg je de gegevens. Of kijk op www.krachtevangelisatie.tk

Ook iedere dag de Opfrisser met de 7 W’s in je mailbox? Stuur een berichtje naar opfrisser.7wees en je wordt toegevoegd.

Met dank aan www.dagelijkswoord.nl voor het verstrekken van de tekst

Ook te lezen op www.Opfrisser.com en op Twitter @opfrisser7wees

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.