Uitzicht

Leave a comment Standard

Uitzicht

Opfrisser met de 7 w’s
Gods woonplaats is onder de mensen, hij zal bij hen wonen. Zij zullen zijn volken zijn en God zelf zal als hun God bij hen zijn. Hij zal alle tranen uit hun ogen wissen. Er zal geen dood meer zijn, geen rouw, geen jammerklacht, geen pijn, want wat er eerst was is voorbij.Openbaring 21:3-4

Wie? Hij, de Here God, de Drie-enige, Vader, Zoon en heilige Geest.

Wat? Zal wonen bij de mensen

Waar? Op de nieuwe hemel en de nieuwe aarde

Waarom? Omdat dat altijd al Gods plan is geweest. Hij wil dicht bij Zijn schepselen, de mensen zijn, omdat Hij van hen houdt.

Wanneer? Aan het einde der tijden, als het nieuwe Jeruzalem uit de hemel is nedergedaald als een bruid.

Waarvoor? Om dan ook echt definitief een einde te maken aan alle narigheid en gevolgen van de zonde: geen dood, die is in de poel des vuurs geworpen, geen rouw, geen jammerklacht, geen pijn, want het eerste, de vloek van de zonde is voorbij, weggedaan.

Waartoe? Wat hebben we een heerlijk perspectief, wat een toekomstverwachting. Alles waar we nu onder gebukt gaan, zal er niet meer zijn en Hij zal alle tranen van onze ogen afwissen. Het is geen goeddoenertje voor het lijden wat we nu soms moeten doorstaan, maar een een geweldig uitzicht. Ik zie er naar uit!

Gebed: Wat zal het allemaal geweldig zijn, Vader, alles wat U voor ons hebt bereid. Woorden schieten te kort om dat te beschrijven. Help ons om tot die tijd zoveel mogelijk mensen te winnen om in te kunnen gaan in die heerlijkheid.

Arie de Paauw

Ook iedere dag de Opfrisser met de 7 W’s in je mailbox? Stuur een berichtje naar opfrisser.7wees en je wordt toegevoegd.

Met dank aan www.dagelijkswoord.nl voor het verstrekken van de tekst

Ook te lezen op www.Opfrisser.com en op Twitter @opfrisser7wees

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.