Hij is erbij!

Leave a comment Standard

Hij is erbij!

Opfrisser met de 7 w’s
En houd dit voor ogen: ik ben met jullie, alle dagen, tot aan de voltooiing van deze wereld.Matteus 28:20

Wie? Ik, de Opgestane Here Jezus Christus, de Nazoreer, die in het vlees gekomen is, Zoon van de Levende God. Die terug komt op de wolken.

Wat? Is met ons, Zijn discipelen, wanneer wij doen wat Hij ons opgedragen heeft.

Waar? Overal, in elke situatie

Waarom? Om ons te beschermen, zeker wanneer wij gehoor geven aan het zendingsbevel, de Grote Opdracht. Die staat tussen twee belangrijke teksten in: Ik heb alle macht in de hemel en op aarde en deze| Ik ben met U.

Wanneer? Alle dagen, dus altijd, tot aan de voleinding van deze eeuw, het tijdperk tot Zijn wederkomst.

Waarvoor? Om ons, door Zijn heilige Geest, kracht te geven om aan die Grote Opdracht te voldoen: volken maken tot discipelen, mensen vertellen wat Jezus voor hen gedaan heeft en ze winnen voor Hem.

Waartoe? Om ons daar ook in te beschermen en vrijmoedigheid te geven. We mogen weten dat, wanneer we uitgaan in en door Zijn Geest, we dat nooit alleen behoeven te doen. Hij is bij ons, staat naast ons, bemoedigt ons en vuurt ons aan! Het is Gods hoogste prioriteit, dat de wereld wordt gered en mensen Hem leren kennen. Het is de Grote Opdracht, niet de de grote optie. Laten we het dan ook onze hoogste prioriteit maken en Hij is erbij!

Gebed: Het waren Uw laatste woorden, Here Jezus, ter bemoediging van ons, dat wanneer wij erop uitgaan om deze opdracht te volbrengen, U bij ons bent, U staat naast mij, U bent erbij! Help mij vandaag om aan die oproep gehoor te geven, in de kracht van de heilige Geest.

Arie de Paauw

Ook iedere dag de Opfrisser met de 7 W’s in je mailbox? Stuur een berichtje naar opfrisser.7wees en je wordt toegevoegd.

Met dank aan www.dagelijkswoord.nl voor het verstrekken van de tekst

Ook te lezen op www.Opfrisser.com en op Twitter @opfrisser7wees

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.