Wat is wijsheid?

Leave a comment Standard

Wat is wijs?

Opfrisser met de 7 w’s
Wijsheid begint met ontzag voor de HEER, inzicht is vertrouwdheid met de Heilige.Spreuken 9:10

Wie? Dit geldt voor ieder mens

Wat? Dat wijsheid begint met ontzag voor de Heer, de Vreze des Heren, zoals het in andere vertalingen staat en inzicht komt met de vertrouwelijke omgang met God, de Heilige

Waar? In iedere denkbare en ondenkbare situatie.

Waarom? Wanneer we beseffen hoe groot en heilig God eigenlijk is en tegelijkertijd weten dat Hij vertrouwelijk met ons om wil gaan als een Vriend en een Vader, zullen we Hem ook in alle dingen van ons leven betrekken. Hij zal ons dan met raad en daad bijstaan.

Wanneer? Er zijn mensen die niet van voorwaarden houden, maar de Bijbel is daar toch wel duidelijk over. Iedere belofte wordt vergezeld van een voorwaarde. Wanneer wij de Here vrezen, ontzag voor Hem hebben èn Hem van harte liefhebben, zal Hij ons bijstaan, als wij Hem daarom vragen.

Waarvoor? Als Vader wil Hij niet dat Zijn kinderen tobben en maar wat aanrommelen. Hij wil dat we in Zijn wegen wandelen en op Hem vertrouwen. Ik ben er van overtuigt dat er veel meer voor ons in het verschiet ligt, dan dat wij nu al ontvangen.

Waartoe? De Here God staat klaar om ons te overspoelen met Zijn zegen, maar zelf zijn wij vaak de belemmering, waardoor het niet tot ons kan komen. De schrijver van Spreuken laat ons vandaag weer zien, dat de Hoogheilige bij ons wil zijn en ons wil helpen. Super toch?

Gebed: Ja, Heer, U bent ontzagwekkend groot en zeer te vrezen. U wilt niet dat wij bang voor U zijn, maar dat we ontzag door U hebben en U wilt vertrouwelijk met ons omgaan. Dank U wel voor Uw trouw en goedheid en dat U vandaag ook weer in alles bij ons wilt zijn.

Arie de Paauw

Ook iedere dag de Opfrisser met de 7 W’s in je mailbox? Stuur een berichtje naar opfrisser.7wees en je wordt toegevoegd.

Met dank aan www.dagelijkswoord.nl voor het verstrekken van de tekst

Ook te lezen op www.Opfrisser.com en op Twitter @opfrisser7wees

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.