Mission Possible

Leave a comment Standard

Mission Possible

Opfrisser met de 7 w’s
Wees altijd verheugd, bid onophoudelijk, dank God onder alle omstandigheden, want dat is wat hij van u, die één bent met Christus Jezus, verlangt.1 Tessalonicenzen 5:16-18

Wie? De lezers van de brief van Paulus, de inwoners van Tessalonika en allen die zich christenen noemen

Wat? Krijgen hier een fikse opdracht: altijd blij, verheugd te zijn, onophoudelijk te bidden en God onder alle omstandigheden te danken.

Waar? Overal en onder iedere omstandigheid. Gebed niet alleen in je eentje, maar ook met anderen geeft extra impact. Bezoek de bidstonden.

Waarom? Omdat de Here Jezus dit van ons verlangt, het isnZijn wil.

Wanneer? Altijd, onophoudelijk en onder alle omstandigheden.

Waarvoor? Dit lijkt toch een onmogelijke opdracht? Dat gaat het toch niet worden? Wanneer we dit uit eigen wil en kracht zouden moeten, nee. Mission impossible! Maar door Gods Geest die in ons woont, kunnen we ons juist onderscheiden van hen die dat niet hebben.

Waartoe? in ieder geval zonder morren en klagen dat dragen wat we te dragen krijgen en door gebed de omstandigheden te lijf gaan, in dankbaarheid omdat we het reeds ontvangen hebben. Wetend dat de last die God ons geeft, nooit te zwaar zal zijn, omdat Hij ook de kracht ervoor beschikbaar stelt. Dan wordt het Mission Possible!

Gebed: Dit is best wel een heftige opdracht, lieve Vader, maar ik dank U dat U mij ook de kracht ervoor geeft om altijd blij en opgewekt te zijn, onophoudelijk te bidden en te danken, zodat moeilijke en zware omstandigheden te dragen of te veranderen zijn!

Arie de Paauw

Ook iedere dag de Opfrisser met de 7 W’s in je mailbox? Stuur een berichtje naar opfrisser.7wees en je wordt toegevoegd.

Met dank aan www.dagelijkswoord.nl voor het verstrekken van de tekst

Ook te lezen op www.Opfrisser.com en op Twitter @opfrisser7wees

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.