Onwankelbaar.

Leave a comment Standard

Onwankelbaar.

Opfrisser met de 7 w’s
Zoek rust, mijn ziel, bij God alleen, van hem blijf ik alles verwachten. Hij alleen is mijn rots en mijn redding, mijn burcht, ik zal niet wankelen.Psalmen 62:6-7

Wie? David, de schrijver van deze Psalm en iedereen die zich, net als hij hij in een benarde situatie bevindt (vers 4 en 5)

Wat? David spreekt tot zijn ziel, dat hij rust bij God alleen moet vinden. Origineel staat er, dat hij stil moet zijn, zwijgen, om alleen op God te vertrouwen.

Waar? In iedere benarde en benauwde situatie. Dus niet meteen in paniek raken, maar stil zijn en op God vertrouwen.

Waarom? Omdat Hij alleen te vertrouwen is, een rots, onze redding en onze burcht, m.a.w. onwankelbaar. Als we dat doen zullen we niet wankelen.

Wanneer? Wanneer zich situaties voordoen of omstandigheden, die je niet gepland hebt en die misschien je hele wereld op zijn kop zetten. Maar wanneer we stil zijn en ons vertrouwen op Hem stellen, kunnen we alles aan!

Waarvoor? Omdat Hij voor geen kleintje vervaard is, Hij de Schepper van hemel en aarde, wil zich bemoeien met de dingen van ons leven. Hij kan èn wil uitkomst geven, omdat wij Hem aan het hart gaan.

Waartoe? Wat de omstandigheden ook zijn, laten we ons nooit uit het veld laten slaan, hoe ernstig ook. Laten we stil zijn voor de Here God en in Hem onze rust vinden, dan kunnen we de hele wereld aan, ook al lijkt die op instorten te staan. Hij is onze Redder, Bevrijder, Geneesheer, onze rots in de branding, onze onneembare burcht. Gelukkig ben je als het van Hem alleen verwacht.

Gebed: U bent zo sterk en onwankelbaar, Vader, niets kan U van Uw stuk brengen. Ik daarentegen ben vaak het tegenovergestelde. Leer mij toch steeds weer, ongeacht de omstandigheden, stil te zijn en op U te vertrouwen. U bent onwankelbaar en dan zal ik niet wankelen.

Arie de Paauw

Ook iedere dag de Opfrisser met de 7 W’s in je mailbox? Stuur een berichtje naar opfrisser.7wees en je wordt toegevoegd.

Met dank aan www.dagelijkswoord.nl voor het verstrekken van de tekst

Ook te lezen op www.Opfrisser.com en op Twitter @opfrisser7wees

#opfrisser7wees

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.