Nummer Eén

Leave a comment Standard

Nummer Eén

Opfrisser met de 7 w’s
Hij is het hoofd van het lichaam, de kerk. Oorsprong is hij, eerstgeborene van de doden, om in alles de eerste te zijn: in hem heeft heel de volheid willen wonenKolossenzen 1:18-19

Wie? Hij, de Here Jezus

Wat? Is het hoofd van het lichaam, de kerk, de eerste die uit de dood opstond, zodat ook wij dat zullen kunnen doen.

Waar? Hij is het hoofd van de kerk, wij zijn Zijn lichaam. De dingen die Hij deed, toen Hij nog op aarde was, zullen dus nu door ons, de kerk gedaan moeten worden.

Waarom? Doordat de heilige Geest in ons woont, kunnen wij ook die werken doen die Jezus deed, want Hij is de eerste, maar wij zijn nu met meer

Wanneer? Wanneer ook in ons heel de volheid woont, de heilige Geest. Vanuit de kracht en de persoon van de heilige Geest kunnen wij ons richten op de verlorenen, de zieken, de gebondenen.

Waarvoor? De Here Jezus heeft het ons voorgedaan, hij heeft het ons opgedragen, wij, want wij zijn de kerk, zullen weer terug moeten naar de basis, en doen wat het Hoofd het lichaam opdraagt.

Waartoe? Om Gods Koninkrijk op aarde hier uit te breiden en de komst van het volmaakte Koninkrijk voor te bereiden. We hebben een taak als kerk, als gemeente. Laten we ons daar naar richten, en omdat die Hele Volheid, de heilige Geest in ons woont, kunnen we dat ook.

Gebed: Dank U, Here Jezus, dat U de nummer Eén bent, dat U alles al hebt meegemaakt en voorgedaan. Dank U, dat we in Uw voetsporen kunnen wandelen, dank U dat U ons toerust met de Hele Volheid, de heilige Geest, zodat we onze taak kunnen volbrengen.

Arie de Paauw

Ook iedere dag de Opfrisser met de 7 W’s in je mailbox? Stuur een berichtje naar opfrisser.7wees en je wordt toegevoegd.

Met dank aan www.dagelijkswoord.nl voor het verstrekken van de tekst

Ook te lezen op www.Opfrisser.com en op Twitter @opfrisser7wees

#opfrisser7wees

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.