Waardeloos

Leave a comment Standard

Waardeloos

Opfrisser met de 7 w’s
Maar wij zijn slechts een aarden pot voor deze schat; het moet duidelijk zijn dat onze overweldigende kracht niet van onszelf komt, maar van God.2 Korintiers 4:7

Wie? Wij, Paulus en de gemeente te Korinthe

Wat? Zijn maar een pot van aardewerk, breekbaar, niet zo veel waard, je hebt er veel van.

Waar? Ons lichaam, is en blijft kwetsbaar. Maar het gaat bovenal om eer. In die zin zijn wij niet belangrijk. Het gaat om Hem.

Waarom? Je ziet soms mensen die alle eer opeisen, anderen zie je juist opkijken naar mensen in een bepaalde bediening, maar o wee, als er iets met hen gebeurt, dan is men vaak het geloof kwijt. Het gaat alleen om de Here Jezus. Hij en Hij alleen.

Wanneer? Wanneer wij bereid zijn om onszelf en alles wat met ons te maken heeft, weg te cijferen en alles op te geven voor de Naam en de eer van Jezus.

Waarvoor? Vergis je niet, Paulus heeft het hier over onze overweldigende kracht. Dat is niet niks. God wil die overweldigende kracht in ons aarden vat plaatsen, de heilige Geest, maar wil wel alle eer.

Waartoe? Zodat de Naam van de Here Jezus, door ons, groot gemaakt zal worden en wij Zijn Boodschap zullen verkondigen.

Gebed: Wij zijn niet waardeloos voor U, want U gaf U Zoon voor ons. Maar in het koninkrijk draait het alleen om U. Leer mij toch, Heer mijzelf weg te cijferen en alleen voor Uw eer te gaan.

Arie de Paauw

Ook iedere dag de Opfrisser met de 7 W’s in je mailbox? Stuur een berichtje naar opfrisser.7wees en je wordt toegevoegd.

Met dank aan www.dagelijkswoord.nl voor het verstrekken van de tekst

Ook te lezen op www.Opfrisser.com en op Twitter @opfrisser7wees

#opfrisser7wees

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.