Toekomstverwachting

Leave a comment Standard

Toekomstverwachting.

Opfrisser met de 7 w’s
Mijn plan met jullie staat vast – spreekt de HEER. Ik heb jullie geluk voor ogen, niet jullie ongeluk: ik zal je een hoopvolle toekomst geven.Jeremia 29:11

Wie? De HEER, JHWH, de God van Israël.

Wat? Spreekt tot Zijn volk, dat in ballingschap is gevoerd.

Waar? Naar Babel, het rijk van Nebukadnezar.

Waarom? Om hen daar te bemoedigen een leven te gaan leiden, totdat de tijd van hun ballingschap voorbij is.

Wanneer? Na 70 jaar kan een groot gedeelte van het volk weer terug.

Waarvoor? God deelt hen Zijn plannen mee, Zijn gedachten die Hij over hen heeft en met hen ook voor ons. Gedachten van heil, redding, genezing en bevrijding, geluk, en een toekomst vol hoop.

Waartoe? Dat zijn Gods gedachten over ieder mens, maar die kunnen pas echt in vervulling gaan, wanneer wij ons bekeren en in Hem gaan geloven. Tot die tijd zijn we onder de invloed van de boze. God wil niet dat er iemand verloren gaat, maar dat iedereen wordt gered. Onze toekomst verandert op het moment dat we ons leven aan de Here Jezus overgeven, niet alleen straks, met bestemming hemel, maar ook hier en nu liggen Zijn zegeningen voor ons klaar. Onze Vader wil ons gelukkig zien!

Gebed: Dank U wel, lieve Vader, dat U mijn geluk op het oog hebt, dat Uw plan met mijn leven geweldig is en er een hoopvolle toekomst in het verschiet ligt. Wat is het toch gaaf om een God als U te mogen dienen. Ik loof en prijs Uw heilige Naam.

Arie de Paauw

Ook iedere dag de Opfrisser met de 7 W’s in je mailbox? Stuur een berichtje naar opfrisser.7wees en je wordt toegevoegd.

Met dank aan www.dagelijkswoord.nl voor het verstrekken van de tekst

Ook te lezen op www.Opfrisser.com en op Twitter @opfrisser7wees

#opfrisser7wees

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.