In beweging

Leave a comment Standard

In beweging.

Opfrisser met de 7 w’s
Want het gebed van een rechtvaardige is krachtig en mist zijn uitwerking niet.Jakobus 5:16

Wie? Een rechtvaardige, iemand die rechtvaardig is, omdat al zijn of haar zonden zijn afgewassen door het bloed van de Here Jezus, dus als het goed is, jij en ik.

Wat? Ons gebed is krachtig en mist zijn uitwerking niet, het vermag veel.

Waar? In de hemelse gewesten, daar waar ons gebed het eerst wordt gehoord.

Waarom? Omdat er kracht aan wordt verleend, onze gebeden, hoe zwak misschien ook, worden krachtig omdat de Here God ze krachtig maakt.

Wanneer? Dit is maar een fragment van de tekst, het laatste gedeelte, maar het eerste deel en de hele pericoop gaat over genezing, m.n. Ziekenzalving. En het aan elkaar belijden van zonden. Bidden en belijden, 2 voorwaarden voor gebedsverhoring?

Waarvoor? We vragen ons vaak af waarom niet iedereen geneest, als we daarvoor bidden, als we al daarvoor bidden. Je kunt je dan een paar dingen afvragen. Zijn de bijbelse principes gehandhaafd, is er zonden beleden en met olie gezalfd, zoals dat hier wordt aangereikt. Ik persoonlijk ben van mening dat zieken de handen opleggen bij buitenkerkelijken dient te gebeuren (evangelisatie) en ziekenzalving bij christenen.

Waartoe? Ons gebed kan pas uitwerking hebben, als er niets tussen ons en God instaat, we dus rechtvaardig zijn en als dat ook bij degene waarvoor we bidden is gebeurd. Dan is het krachtig en mist het zijn uitwerking niet.

Gebed: Heer, U wilt dat we niet zomaar bidden, of dat doen om U van informatie te voorzien, U weet immers alles. U weet ook of er blokkades bij mij zijn, zodat mijn gebed niet altijd krachtig is en niet wordt verhoord. Ik bid, Heer om openbaring, zodat ik dat op kan ruimen en rechtvaardig zal zijn, met een gebed dat iets in beweging zet.

Arie de Paauw

Ook iedere dag de Opfrisser met de 7 W’s in je mailbox? Stuur een berichtje naar opfrisser.7wees en je wordt toegevoegd.

Met dank aan www.dagelijkswoord.nl voor het verstrekken van de tekst

Ook te lezen op www.Opfrisser.com en op Twitter @opfrisser7wees

#opfrisser7wees

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.