Op jacht

Leave a comment Standard

op jacht.

Opfrisser met de 7 w’s
Streef naar rechtvaardigheid, vroomheid, geloof, liefde, volharding en zachtmoedigheid.1 Timoteus 6:11

Wie? Timotheus, in de aanhef ‘Man God’s genoemd, een uitdrukking voor een dienaar van de Here, dus als wij dat ook willen zijn, geldt het ook voor ons.

Wat? Moeten streven naar rechtvaardigheid, vroomheid, geloof, liefde, volharding en zachtmoedigheid.

Waar? Op de plaats waar God ons heeft gesteld. De tekst begint met ‘jij echter, moet je verre houden van….’ een aantal dingen die Paulus hiervoor opnoemde, waaronder geldzucht.

Waarom? Omdat wij een andere gezindheid hebben, dan de wereld, de mensen die nietig door de Geest worden geleid.

Wanneer? Wanneer wij op wat voor manier ook in het Koninkrijk van God bezig willen zijn, zullen we die andere gezindheid moeten hebben, anders gaat het mis.

Waarvoor? Wat Paulus hier vraagt is niet weer te volbrengen in eigen kracht. Wanneer de Geest ons leidt en wij Hem laten leiden, komt veel al vanzelf. We moeten er naar streven, naar jagen.

Waartoe? Wij zullen door houding, aard en eigenschappen kunnen laten zien, dat wij anders zijn, omdat de Geest ons leidt. Zoniet, dan heeft het christelijke leven geen zin, noch effect. Wij zijn anders, laten we dat dan ook tonen.

Gebed: Dank U, heilige Geest, dat U in mij woont en werkt. Ik wil er naar jagen om anders te zijn, dan diegenen die U nog niet kennen en niet door U worden geleid, want U zorgt voor mij en bent mijn Helper!

Arie de Paauw

Ook iedere dag de Opfrisser met de 7 W’s in je mailbox? Stuur een berichtje naar opfrisser.7wees en je wordt toegevoegd.

Met dank aan www.dagelijkswoord.nl voor het verstrekken van de tekst

Ook te lezen op www.Opfrisser.com en op Twitter @opfrisser7wees

#opfrisser7wees

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.