Heilig

Leave a comment Standard

Heilig.

Opfrisser met de 7 w’s

In het sterfjaar van koning Uzzia zag ik de Heer, gezeten op een hoogverheven troon. De zoom van zijn mantel vulde de hele tempel. Boven hem stonden serafs. Elk van hen had zes vleugels, twee om het gezicht en twee om het onderlichaam te bedekken, en twee om mee te vliegen. Zij riepen elkaar toe: ‘Heilig, heilig, heilig is de HEER van de hemelse machten. Heel de aarde is vervuld van zijn majesteit.’Jesaja 6:1-3

Wie? De profeet Jesaja

Wat? Ziet de Heer, Adonai,

Waar? Op een hoogverheven troon

Waarom? De Heer regeert, hoe raar het ook misschien mag lijken, ook in de wereldgeschiedenis, Hij heeft alles onder controle .

Wanneer? Hij zag dit visioen, waarin hij geroepen werd, in het sterfjaar van Koning Uzzia.

Waarvoor? We lezen verderop, dat Jesaja geroepen wordt en zich tegelijkertijd onheilig acht, maar heilig wordt gemaakt

Waartoe? Wij mogen nooit vergeten dat God heilig is, zoals de serafs roepen. Bij Hem vergeleken zijn wij vies en smerig, onheilig. Maar door het bloed van de Here Jezus, worden wij weer rein en heilig en kunnen ook wij onze roeping aan.

Gebed: dank U, Vader, dat U mij geroepen hebt en nog steeds roept, dank U dat U mijn onheiligheid hebt weggewassen, Here Jezus, met Uw kostbaar en reinigende bloed, dank U dat U mij bekwaam maakt om de roeping te volbrengen, heilige Geest, zodat alle eer en roem naar U toegaat, Drieënige God.

Arie de Paauw

Ook iedere dag de Opfrisser met de 7 W’s in je mailbox? Stuur een berichtje naar opfrisser.7wees en je wordt toegevoegd.

Met dank aan www.dagelijkswoord.nl voor het verstrekken van de tekst

Ook te lezen op www.Opfrisser.com en op Twitter @opfrisser7wees

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.