Dokter!

Leave a comment Standard

Dokter!

Opfrisser met de 7 w’s

Jezus hoorde dit en zei tegen hen: ‘Gezonde mensen hebben geen dokter nodig, maar zieken wel; ik ben niet gekomen om rechtvaardigen te roepen, maar zondaars.’Marcus 2:17

Wie? De Here Jezus

Wat? Spreekt tot de Farizeeën en de Schriftgeleerden, dat gezonde mensen geen dokter nodig hebben, maar zieken wel, m.a.w. Zij die zichzelf rechtvaardig vinden hebben geen redding nodig, zondaars wel.

Waar? In deze wereld.

Waarom? Als je denkt door je eigen goede werken in de hemel te kunnen komen, heb je geen verlossing nodig. Het gaat alleen niet lukken, alleen door genade worden we behouden.

Wanneer? Wanneer we onszelf over geven aan Hem, onze zonden belijden en ons daarvan afkeren

Waarvoor? Daar is de Here Jezus voor gekomen, voor de zondaren. Ik vraag me wel eens af of als de Here Jezus vandaag op de wereld zou zijn, waar Hij dan te vinden zou zijn, bij de mensen in de kerk of bij het uitschot van de maatschappij?

Waartoe? Hij kwam voor iedereen, de genade van God is zo groot dat iedereen kan worden gered, maar alleen diegenen die Hem aannemen, zullen kinderen van God worden. Het is aan ons om deze boodschap de wereld in te brengen. Doe je mee?

Gebed: Dank U, Here Jezus,dat U kwam voor mij, want ik ben een zondaar. Dank U dat U mij redde,maant mijn leven behoort U toe. Dank U, dat ik die boodschap mag uitdragen en mensen mag winnen voor Jezus. Help mij ook vandaag dat weer te doen. In Jezus Naam.

PS. Vandaag gaan we met een groep mensen op pad in Zandvoort, er is daar een jaarmarkt met 300 kramen. Bid je mee voor een grote oogst aan zielen?

Arie de Paauw

Ook iedere dag de Opfrisser met de 7 W’s in je mailbox? Stuur een berichtje naar opfrisser.7wees en je wordt toegevoegd.

Met dank aan www.dagelijkswoord.nl voor het verstrekken van de tekst

Ook te lezen op www.Opfrisser.com en op Twitter @opfrisser7wees

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.